Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100069
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1961
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5813
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5809
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100069
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1961
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5813
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5809
Składniki
Kwaśne mleko( lub jogurt) zmiksować na jednolitą masę z jajkami oraz z cukrem waniliowym.
Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i miksować,aż masa będzie puszysta.
Truskawki umyć,osuszyć,oberwać szczypułki,pokroić w plasterki i delikatnie wymieszać z ciastem.
Na patelni rozgrzać olej i łyżką kłaść małe placuszki. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Placki podawać gorące na ogrzanym półmisku. Posypać cukrem pudrem.