Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19357
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13083
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1739
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232202
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19357
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13083
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1739
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232202
Składniki
Kwaśne mleko( lub jogurt) zmiksować na jednolitą masę z jajkami oraz z cukrem waniliowym.
Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i miksować,aż masa będzie puszysta.
Truskawki umyć,osuszyć,oberwać szczypułki,pokroić w plasterki i delikatnie wymieszać z ciastem.
Na patelni rozgrzać olej i łyżką kłaść małe placuszki. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Placki podawać gorące na ogrzanym półmisku. Posypać cukrem pudrem.