Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 863
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4487
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1101
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 485
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3503
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 863
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4487
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1101
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 485
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3503
Składniki
Kwaśne mleko( lub jogurt) zmiksować na jednolitą masę z jajkami oraz z cukrem waniliowym.
Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i miksować,aż masa będzie puszysta.
Truskawki umyć,osuszyć,oberwać szczypułki,pokroić w plasterki i delikatnie wymieszać z ciastem.
Na patelni rozgrzać olej i łyżką kłaść małe placuszki. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Placki podawać gorące na ogrzanym półmisku. Posypać cukrem pudrem.