Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12323
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13149
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5372
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12323
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13149
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5372
Składniki
Kwaśne mleko( lub jogurt) zmiksować na jednolitą masę z jajkami oraz z cukrem waniliowym.
Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i miksować,aż masa będzie puszysta.
Truskawki umyć,osuszyć,oberwać szczypułki,pokroić w plasterki i delikatnie wymieszać z ciastem.
Na patelni rozgrzać olej i łyżką kłaść małe placuszki. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Placki podawać gorące na ogrzanym półmisku. Posypać cukrem pudrem.