Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pachnąca cytryną, przepis ma ok. 30 lat...Potrzebna specjalna forma do babki gotowanej
        
        
        
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231758
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4960
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36380
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231758
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4960
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36380
        
        
                Składniki
Margarynę rozcieramy z cukrem, dodajemy żółtka, z białek ubić pianę - odstawić. Do masy dodajemy mąkę, proszek, zapach, alkohol, sok z cytryny i skórkę otartą - mieszamy delikatnie. Na koniec dodajemy pianę z białek i wszystko razem łączymy. Formę wysmarować tłuszczem i obsypać bułą tartą, wlać ciasto. Umieścić w garnku z gotującą wodą, przykrywającą formę do 3/4 jej wysokości. Gotować 1h 45 minut. Jeśli woda się wygotowuje dolewać. Babkę wyjąc z formy - posypać pudrem bądź lukrem polać.