Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pachnąca cytryną, przepis ma ok. 30 lat...Potrzebna specjalna forma do babki gotowanej
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104025
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2023
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5891
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5890
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104025
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2023
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5891
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5890
Składniki
Margarynę rozcieramy z cukrem, dodajemy żółtka, z białek ubić pianę - odstawić. Do masy dodajemy mąkę, proszek, zapach, alkohol, sok z cytryny i skórkę otartą - mieszamy delikatnie. Na koniec dodajemy pianę z białek i wszystko razem łączymy. Formę wysmarować tłuszczem i obsypać bułą tartą, wlać ciasto. Umieścić w garnku z gotującą wodą, przykrywającą formę do 3/4 jej wysokości. Gotować 1h 45 minut. Jeśli woda się wygotowuje dolewać. Babkę wyjąc z formy - posypać pudrem bądź lukrem polać.