Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pachnąca cytryną, przepis ma ok. 30 lat...Potrzebna specjalna forma do babki gotowanej
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1716
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8261
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 705
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1252513
Polecam.
Odsłon: 1361
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1716
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8261
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 705
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1252513
Polecam.
Odsłon: 1361
Składniki
Margarynę rozcieramy z cukrem, dodajemy żółtka, z białek ubić pianę - odstawić. Do masy dodajemy mąkę, proszek, zapach, alkohol, sok z cytryny i skórkę otartą - mieszamy delikatnie. Na koniec dodajemy pianę z białek i wszystko razem łączymy. Formę wysmarować tłuszczem i obsypać bułą tartą, wlać ciasto. Umieścić w garnku z gotującą wodą, przykrywającą formę do 3/4 jej wysokości. Gotować 1h 45 minut. Jeśli woda się wygotowuje dolewać. Babkę wyjąc z formy - posypać pudrem bądź lukrem polać.