Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gotowane miniserniczki"
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 161
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 33
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 46
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 161
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 33
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 46
Składniki
Ciasto zagnieć z podanych składników (bez kakao). Podziel je na pół i jedną część wymieszaj z kakao. Całość chłodź 30 min.
Oba ciasta zetrzyj, 3/4 powstałych wiórków włóż na dno kokilek.
Masa: żółtka utrzyj z cukrami. Dodaj masło, ser, sok i skórkę, mąkę ziemniaczaną. Ubij białka, dodaj do masy. Kokilki napełnij masą serową do 3/4 wysokości. Posyp resztą wiórków ciasta.
Piecz ok. 30 min w temp. 180-200°C.Źródło: Chwila dla Ciebie