Do góry

Desery Przepis na:

Grillowane śliwki

Grillowane śliwki

Autor:

Przepisów i artykułów: 956 Ocena: 7984

Dodano:

Odsłon: 8

Przepis wart wypróbowania: "Grillowane śliwki"

Składniki

  • 8 dużych śliwek (np. renklod)
  • 1/4 szklanki jogurtu naturalnego
  • 1/4 łyżeczki cynamonu
  • 2 krople esencji waniliowej
  • 2/3 szklanki cukru pudru
  • 150 ml kremówki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Grillowane śliwki

Przygotowanie

  1. Rozgrzej piekarnik do 200 st. C (funkcja grillowania). Dodaj do jogurtu esencję, cynamon i połowę cukru. Ubij kremówkę i wymieszaj z jogurtem z przyprawami. Przykryj naczynie ze śmietaną folią i wstaw do lodówki.

  2. Rozkrój śliwki wzdłuż na pół, wyjmij z nich pestki. Formę wyłóż papierem do pieczenia. Ułóż w niej połówki śliwek. Posyp owoce resztą cukru pudru.

  3. Piecz śliwki 5-8 minut (aż będą miękkie, a cukier zbrązowieje). Podawaj jeszcze ciepłe, z kremówką.

    Źródło: Olivia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń