Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Grillowane śliwki"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1667
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1463
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1460
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1642
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1667
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1463
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1460
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1642
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C (funkcja grillowania). Dodaj do jogurtu esencję, cynamon i połowę cukru. Ubij kremówkę i wymieszaj z jogurtem z przyprawami. Przykryj naczynie ze śmietaną folią i wstaw do lodówki.
Rozkrój śliwki wzdłuż na pół, wyjmij z nich pestki. Formę wyłóż papierem do pieczenia. Ułóż w niej połówki śliwek. Posyp owoce resztą cukru pudru.
Piecz śliwki 5-8 minut (aż będą miękkie, a cukier zbrązowieje). Podawaj jeszcze ciepłe, z kremówką.Źródło: Olivia