Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny deser w wyjatkowo prostej wersji.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10510
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 92
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10510
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 92
Składniki
Roztopic czekolade nad para, ostroznie wypełnic nia rekaw do dekoracji lub róg torebki plastikowej, przeciac jej róg i pomalowac kratke na papierze do pieczenia. Studzic przez 2-3 godziny. Obrac gruszke, przepolowic i wydrazyc gniazdo nasienne. Na patelni zagotowacj szklankę wody razem z wanilia, alkoholem gruszkowym, cukrem i cynamonem. Wlozyc gruszke do plynu przecieta powierzchnia do dolu. Gotowac na wolnym ogniu przez około 15 minut, od czasu do czasu polewajac ja plynem. Gotowa gruszke ozdobic czekoladowa kratka i podac z bita smietana i lodami.