Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gruszka na deser"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117569
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8150
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3049
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1831
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1406
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117569
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8150
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3049
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1831
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1406
Składniki
Gruszki umyj, odetnij czapeczki i dokładnie wydrąż środki, zostawiając około pół cm miąższu przy skórce.
Czekoladę umieść w rondelku. Rozpuść ją na małym ogniu, cały czas mieszając. Gdy lekko przestygnie, wlej ją do środka gruszki.
Kiwi i brzoskwinię umyj i obierz ze skóry. Pokrój owoce na małe cząstki, po czym rozłóż je na warstwie czekolady.
Bitą śmietanę w proszku zalej zimnym mlekiem i zmiksuj tak, by powstała sztywna masa. Wyciśnij ją przez specjalny rękaw kuchenny na pozostałe .
Całość udekoruj pokrojonymi żelkami.
Czas: 30 min 1 porcja = 200 kcalŹródło: Kurier TV