Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gruszka na deser"
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 116
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 236
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 774
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 418
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 564
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 116
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 236
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 774
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 418
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 564
Składniki
Gruszki umyj, odetnij czapeczki i dokładnie wydrąż środki, zostawiając około pół cm miąższu przy skórce.
Czekoladę umieść w rondelku. Rozpuść ją na małym ogniu, cały czas mieszając. Gdy lekko przestygnie, wlej ją do środka gruszki.
Kiwi i brzoskwinię umyj i obierz ze skóry. Pokrój owoce na małe cząstki, po czym rozłóż je na warstwie czekolady.
Bitą śmietanę w proszku zalej zimnym mlekiem i zmiksuj tak, by powstała sztywna masa. Wyciśnij ją przez specjalny rękaw kuchenny na pozostałe .
Całość udekoruj pokrojonymi żelkami.
Czas: 30 min 1 porcja = 200 kcalŹródło: Kurier TV