Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gruszka na deser"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10377
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3006
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2104
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 803
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10377
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3006
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2104
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 803
Składniki
Gruszki umyj, odetnij czapeczki i dokładnie wydrąż środki, zostawiając około pół cm miąższu przy skórce.
Czekoladę umieść w rondelku. Rozpuść ją na małym ogniu, cały czas mieszając. Gdy lekko przestygnie, wlej ją do środka gruszki.
Kiwi i brzoskwinię umyj i obierz ze skóry. Pokrój owoce na małe cząstki, po czym rozłóż je na warstwie czekolady.
Bitą śmietanę w proszku zalej zimnym mlekiem i zmiksuj tak, by powstała sztywna masa. Wyciśnij ją przez specjalny rękaw kuchenny na pozostałe .
Całość udekoruj pokrojonymi żelkami.
Czas: 30 min 1 porcja = 200 kcalŹródło: Kurier TV