Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gruszka na deser"
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 462
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2782
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 918
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1667
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14502
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 462
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2782
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 918
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1667
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14502
Składniki
Gruszki umyj, odetnij czapeczki i dokładnie wydrąż środki, zostawiając około pół cm miąższu przy skórce.
Czekoladę umieść w rondelku. Rozpuść ją na małym ogniu, cały czas mieszając. Gdy lekko przestygnie, wlej ją do środka gruszki.
Kiwi i brzoskwinię umyj i obierz ze skóry. Pokrój owoce na małe cząstki, po czym rozłóż je na warstwie czekolady.
Bitą śmietanę w proszku zalej zimnym mlekiem i zmiksuj tak, by powstała sztywna masa. Wyciśnij ją przez specjalny rękaw kuchenny na pozostałe .
Całość udekoruj pokrojonymi żelkami.
Czas: 30 min 1 porcja = 200 kcalŹródło: Kurier TV