Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gruszki miodowo-winne"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1100
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 112
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1100
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 112
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Składniki
Gruszki obierz od góry do dołu (nie dookoła, ponieważ będą gorzej wyglądać), pozostaw szypułki. Do rondelka wlej wino, dodaj miód, goździki i cynamon, podgrzewaj na wolnym ogniu, ciągle mieszając.
Włóż gruszki, gotuj na wolnym ogniu ok. 10 minut (jeśli gruszki są twarde, gotuj 12 minut, a jeśli miękkie, wystarczy nawet 5 minut). 2 Gruszki wyjmij, włóż do miseczki z mielonymi orzechami, dokładnie obtocz, lekko dociskając.
Na dwóch talerzykach ułóż po 3 łyżeczki konfitury żurawinowej, na środku ustaw gruszki.
Czas przygotowania: 20 min, ilość porcji: 2 cena za porcję: 3,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie