Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gruszki miodowo-winne"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113060
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 440
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113060
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 440
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Gruszki obierz od góry do dołu (nie dookoła, ponieważ będą gorzej wyglądać), pozostaw szypułki. Do rondelka wlej wino, dodaj miód, goździki i cynamon, podgrzewaj na wolnym ogniu, ciągle mieszając.
Włóż gruszki, gotuj na wolnym ogniu ok. 10 minut (jeśli gruszki są twarde, gotuj 12 minut, a jeśli miękkie, wystarczy nawet 5 minut). 2 Gruszki wyjmij, włóż do miseczki z mielonymi orzechami, dokładnie obtocz, lekko dociskając.
Na dwóch talerzykach ułóż po 3 łyżeczki konfitury żurawinowej, na środku ustaw gruszki.
Czas przygotowania: 20 min, ilość porcji: 2 cena za porcję: 3,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie