Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gruszki w cieście francuskim"
Mały eksperyment. Połączyłem mój ulubiony sos z kurkami z ciastem francuskim...
Odsłon: 10396
Smaczna i szybka sałatka z pomidorami , czerwoną cebulą i serkiem wiejskim ,...
Odsłon: 251
Przepis dnia
Dziś mam dla Was orzeźwiającą propozycję dla miłośników słodkości – pyszny de...
Odsłon: 11988
Plastry z karczku doprawione solą i ziołowym pieprzem duszone z cebulą i sele...
Odsłon: 158
Kiszony, młody czosnek jest smaczny i zdrowy, polecam tym którzy lubią jeść c...
Odsłon: 164
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 1070
Smaczna i szybka sałatka z pomidorami , czerwoną cebulą i serkiem wiejskim ,...
Odsłon: 251
Przepis dnia
Dziś mam dla Was orzeźwiającą propozycję dla miłośników słodkości – pyszny de...
Odsłon: 11988
Plastry z karczku doprawione solą i ziołowym pieprzem duszone z cebulą i sele...
Odsłon: 158
Kiszony, młody czosnek jest smaczny i zdrowy, polecam tym którzy lubią jeść c...
Odsłon: 164
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 1070
Składniki
Gruszki umyj pod bieżącą wodą, obierz. Owoce przekrój na pół, łyżeczką delikatnie wydrąż gniazda nasienne. Każdą połówkę lekko natnij z wierzchu ostrym nożem. Do miseczki włóż serek homogenizowany, dodaj proszek budyniowy, dokładnie wymieszaj, aby nie było grudek.
Jeśli używasz mrożonego ciasta francuskiego, pozostaw je na kilka godzin w temperaturze pokojowej, by się rozmroziło. Płat ciasta rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Połówki gruszek napełnij masą serowo-budyniową i ułóż na cieście (masą do dołu), zachowując odstępy 3 cm. Nożem wytnij w cieście wokół owoców ich kształt. Wierzch gruszek posyp brązowym cukrem i cynamonem.
Piekarnik nagrzej do temperatury 180° C. Włóż blachę z ciasteczkami, piecz 20-25 minut, aż ciasto się zrumieni. Śmietankę ubij na sztywno mikserem, pod koniec ubijania dodając cukier puder (do smaku). Ciasteczka podawaj z kleksem bitej śmietany.
Gdy ciasteczka przestygną, ich wierzch możesz polać miodem i posypać posiekanymi orzechami.
45 minut Sztuka: 230 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie
Przepisy Desery
Desery
Naleśniki z banana
Desery
Torcik dla wnuczki i męża
Desery
Ciasto japońskie
Desery
Ciasto szpinakowe z truskawkami
Naleśniki z banana
Przepyszne naleśniki z bananem. Po usmażeniu wychodzą cieniutkie, elastyczne,...
Odsłon: 224
Torcik dla wnuczki i męża
Dzisiaj prosty, smaczny torcik o smaku śmietankowym z serkiem mascarpone. Tor...
Odsłon: 55