Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gruszki w cieście francuskim"
Gruszki umyj pod bieżącą wodą, obierz. Owoce przekrój na pół, łyżeczką delikatnie wydrąż gniazda nasienne. Każdą połówkę lekko natnij z wierzchu ostrym nożem. Do miseczki włóż serek homogenizowany, dodaj proszek budyniowy, dokładnie wymieszaj, aby nie było grudek.
Jeśli używasz mrożonego ciasta francuskiego, pozostaw je na kilka godzin w temperaturze pokojowej, by się rozmroziło. Płat ciasta rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Połówki gruszek napełnij masą serowo-budyniową i ułóż na cieście (masą do dołu), zachowując odstępy 3 cm. Nożem wytnij w cieście wokół owoców ich kształt. Wierzch gruszek posyp brązowym cukrem i cynamonem.
Piekarnik nagrzej do temperatury 180° C. Włóż blachę z ciasteczkami, piecz 20-25 minut, aż ciasto się zrumieni. Śmietankę ubij na sztywno mikserem, pod koniec ubijania dodając cukier puder (do smaku). Ciasteczka podawaj z kleksem bitej śmietany.
Gdy ciasteczka przestygną, ich wierzch możesz polać miodem i posypać posiekanymi orzechami.
45 minut Sztuka: 230 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie
Chrupiące ciasto, ciągnący ser, zapach świeżych ziół i słodycz pomidorów to p...
Odsłon: 5059
Zawsze mam w lodówce opakowanie ciasta francuskiego. W razie ochoty na coś py...
Odsłon: 710
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 34
Każdy ma czasem ochotę na coś słodkiego. Wiele osób jednak – z takich czy inn...
Odsłon: 4534
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 44
Pyszna sałatka do dań mięsnych rybnych i do grilla Szybka w przygotowaniu.
Odsłon: 347
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 158
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 34
Każdy ma czasem ochotę na coś słodkiego. Wiele osób jednak – z takich czy inn...
Odsłon: 4534
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 44
Pyszna sałatka do dań mięsnych rybnych i do grilla Szybka w przygotowaniu.
Odsłon: 347
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 158
Składniki
Gruszki umyj pod bieżącą wodą, obierz. Owoce przekrój na pół, łyżeczką delikatnie wydrąż gniazda nasienne. Każdą połówkę lekko natnij z wierzchu ostrym nożem. Do miseczki włóż serek homogenizowany, dodaj proszek budyniowy, dokładnie wymieszaj, aby nie było grudek.
Jeśli używasz mrożonego ciasta francuskiego, pozostaw je na kilka godzin w temperaturze pokojowej, by się rozmroziło. Płat ciasta rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Połówki gruszek napełnij masą serowo-budyniową i ułóż na cieście (masą do dołu), zachowując odstępy 3 cm. Nożem wytnij w cieście wokół owoców ich kształt. Wierzch gruszek posyp brązowym cukrem i cynamonem.
Piekarnik nagrzej do temperatury 180° C. Włóż blachę z ciasteczkami, piecz 20-25 minut, aż ciasto się zrumieni. Śmietankę ubij na sztywno mikserem, pod koniec ubijania dodając cukier puder (do smaku). Ciasteczka podawaj z kleksem bitej śmietany.
Gdy ciasteczka przestygną, ich wierzch możesz polać miodem i posypać posiekanymi orzechami.
45 minut Sztuka: 230 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie
Przepisy Desery
Desery
Lizaki z ananasa z grilla
Desery
Deserki z truskawkami
Desery
Serowe chrupki - mini pączusie
Desery
Miętusek - orzeźwiające, miętowe ciasto
Lizaki z ananasa z grilla
Eksplozja smaków! Wytrawne dodatki podkreślają tylko słodycz owocu a może być...
Odsłon: 37
Deserki z truskawkami
Dzisiaj dla moich przyjaciół przygotowałam pyszne deserki z truskawkami, ubit...
Odsłon: 123