Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 1762
Dodano: 20.02.2008
Odsłon: 4792
5-6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Obrać gruszki nie odcinając ogonka i wydrążyć je od strony szczypułki.
Zagotować dwie szklanki wody z cukrem i skórką z cytryny.
Gotować gruszki w syropie, aż zmiękną (niemogą być rozgotowane).
Wyjąć z syropu, ostudzić i ustawic na talerzyku.
Czekoladę włożyc do miseczki ze stali nierdzewnej i zalać mlekiem.
Postawić miseczkę na naczyniu z wodą i zagotować (tzw.kąpiel wodna).
Gdy czekolada się rozpuści, oblać nią gruszki i ochłodzić.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

EWAM 01 września 2008Zgłoś do usunięcia
oj coś na czasie, jabłka, gruszki, śliwki - będzie się jadło z czekoladką:)))) Pychotka.Dzięki.0 Kto głosował? | Odpowiedz