Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gruszki w czekoladzie. Pycha ! !
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Obrać gruszki nie odcinając ogonka i wydrążyć je od strony szczypułki. Zagotować dwie szklanki wody z cukrem i skórką z cytryny. Gotować gruszki w syropie, aż zmiękną (niemogą być rozgotowane). Wyjąć z syropu, ostudzić i ustawic na talerzyku. Czekoladę włożyc do miseczki ze stali nierdzewnej i zalać mlekiem. Postawić miseczkę na naczyniu z wodą i zagotować (tzw.kąpiel wodna). Gdy czekolada się rozpuści, oblać nią gruszki i ochłodzić.