Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gruszki w sosie karmelowym"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13107
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2485
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3624
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4528
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13107
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2485
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3624
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4528
Składniki
Gruszki obierz, zostawiając ogonek. Przekrój na pół, wydrąż gniazda nasienne.
Wino, cukier, goździki, korę cynamonu i pokrojoną wanilię (miąższ z kawałkami laski) włóż do rondelka. Włóż gruszki, gotuj 10-15 minut na małym ogniu. Gruszki wyjmij, ostudź.
Sos: cukier lekko stop, dodaj śmietanę, połącz. Ostudź. Do środka każdej gruszki wsyp żurawinę. Ułóż na sosie. Udekoruj miętą.
<strong>Przepis nadesłała Alina Waliczek z Dzimierza.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie