Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gruszki w sosie karmelowym"
Szybka i prosta sałatka z kurczakiem, słodką żurawiną i chrupiącym selerem, c...
Odsłon: 889
Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory pol...
Odsłon: 27
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 222
Szybka i prosta sałatka z kurczakiem, słodką żurawiną i chrupiącym selerem, c...
Odsłon: 889
Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory pol...
Odsłon: 27
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 222
Składniki
Gruszki obierz, zostawiając ogonek. Przekrój na pół, wydrąż gniazda nasienne.
Wino, cukier, goździki, korę cynamonu i pokrojoną wanilię (miąższ z kawałkami laski) włóż do rondelka. Włóż gruszki, gotuj 10-15 minut na małym ogniu. Gruszki wyjmij, ostudź.
Sos: cukier lekko stop, dodaj śmietanę, połącz. Ostudź. Do środka każdej gruszki wsyp żurawinę. Ułóż na sosie. Udekoruj miętą.
<strong>Przepis nadesłała Alina Waliczek z Dzimierza.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie