Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gruszki w sosie karmelowym"
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 44
Clafoutis to klasyczna potrawa kuchni francuskiej, przygotowuje się ją z owoc...
Odsłon: 691
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 2241
Pyszne i wyraziste w smaku.
Odsłon: 41
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 44
Clafoutis to klasyczna potrawa kuchni francuskiej, przygotowuje się ją z owoc...
Odsłon: 691
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 2241
Pyszne i wyraziste w smaku.
Odsłon: 41
Składniki
Gruszki obierz, zostawiając ogonek. Przekrój na pół, wydrąż gniazda nasienne.
Wino, cukier, goździki, korę cynamonu i pokrojoną wanilię (miąższ z kawałkami laski) włóż do rondelka. Włóż gruszki, gotuj 10-15 minut na małym ogniu. Gruszki wyjmij, ostudź.
Sos: cukier lekko stop, dodaj śmietanę, połącz. Ostudź. Do środka każdej gruszki wsyp żurawinę. Ułóż na sosie. Udekoruj miętą.
<strong>Przepis nadesłała Alina Waliczek z Dzimierza.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie