Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gruszki z lodami"
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Do rondelka wlej wodę, wsyp cukier oraz cukier waniliowy i ugotuj syrop. Gruszki obierz, włóż do syropu i gotuj około 10 minut. Ostrożnie wyjmij łyżką cedzakową, ostudź.
Czekoladę pokrusz i rozpuść w rondelku z niewielką ilością wody. Całkowicie zimne gruszki ułóż na dwóch ozdobnych talerzykach lub w pucharkach.
Obok każdej połóż po gałce lodów waniliowych. Polej stopioną czekoladą, tworząc dekoracyjne kleksy. Połóż listek mięty i od razu podawaj.
<strong>Przepis przysłała Zofia Kubala z Jaworza Górnego</strong>
<strong>Porcje 5. 25 min. Cena 0,80 zł. Kalorie 270.</strong>Źródło: Bella Relaks