Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gruszki z lodami"
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 38
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 38
Składniki
Do rondelka wlej wodę, wsyp cukier oraz cukier waniliowy i ugotuj syrop. Gruszki obierz, włóż do syropu i gotuj około 10 minut. Ostrożnie wyjmij łyżką cedzakową, ostudź.
Czekoladę pokrusz i rozpuść w rondelku z niewielką ilością wody. Całkowicie zimne gruszki ułóż na dwóch ozdobnych talerzykach lub w pucharkach.
Obok każdej połóż po gałce lodów waniliowych. Polej stopioną czekoladą, tworząc dekoracyjne kleksy. Połóż listek mięty i od razu podawaj.
<strong>Przepis przysłała Zofia Kubala z Jaworza Górnego</strong>
<strong>Porcje 5. 25 min. Cena 0,80 zł. Kalorie 270.</strong>Źródło: Bella Relaks