Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 193
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 362
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10923
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 193
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 362
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10923
Składniki
Zastąp 2/3 mąki pszennej mąką gryczaną. Do podstawowych składników dodaj też czubatą łyżkę ziarenek sezamu. Zagnieć ciasto. Cienko rozwałkuj. Z placka wytnij krążki. Posmaruj je lekko ubitym białkiem. Posyp grubym cukrem. Piecz 15 min w 180 st.
Rada: jeśli chcesz wzbogacić smak gry- czanych talarków, do składników do- daj 2–3 posiekane suszone śliwki.Źródło: Tina