Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym sto...
Odsłon: 21
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 136
Świąteczne smaki.
Odsłon: 111
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym sto...
Odsłon: 21
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 136
Świąteczne smaki.
Odsłon: 111
Składniki
Zastąp 2/3 mąki pszennej mąką gryczaną. Do podstawowych składników dodaj też czubatą łyżkę ziarenek sezamu. Zagnieć ciasto. Cienko rozwałkuj. Z placka wytnij krążki. Posmaruj je lekko ubitym białkiem. Posyp grubym cukrem. Piecz 15 min w 180 st.
Rada: jeśli chcesz wzbogacić smak gry- czanych talarków, do składników do- daj 2–3 posiekane suszone śliwki.Źródło: Tina