Do góry

Desery Przepis na:

Gulasz warzywny

Gulasz warzywny

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8459

Dodano:

Odsłon: 0

Wypróbowany przepis na "Gulasz warzywny"

Składniki

  • szklanka czerwonej fasoli
  • 25 dag pieczarek
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 3 kolorowe papryki
  • 2 ziemniaki
  • po łyżeczce ziół prowansalskich i papryki
  • sól
  • pieprz
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Gulasz warzywny

Przygotowanie

  1. Fasolę mocz przez noc, po czym ugotuj w osolonej wodzie. Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę razem z obranymi ziemniakami. Pieczarki wyszoruj. W dużym rondlu rozgrzej olej. Zeszklij na nim cebulę z czosnkiem, a potem dodaj pieczarki i paprykę.

  2. Podsmaż na dużym ogniu, a następnie go zmniejsz i dorzuć ziemniaki, fasolę, koncentrat pomidorowy oraz przyprawy. Potrawa będzie gotowa po 20 minutach.

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: gulasz warzywny

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń