Do góry

Desery Przepis na:

Gulasz z kukurydzą

Gulasz z kukurydzą

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11268

Dodano:

Odsłon: 1

Smaczny pomysł na "Gulasz z kukurydzą"

Składniki

  • 50 dag mielonego mięsa wieprzowo- wołowego
  • 2 świeże kolby kukurydzy
  • 1 puszka fasoli jaś lub innej dużej
  • 4 pory
  • 1 cebula
  • 1 puszka pomidorów w zalewie
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 300 ml wywaru z warzyw
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Gulasz z kukurydzą

Przygotowanie

  1. ok. 35 minut.

  2. Kukurydzę obrać z liści i włosów, umyć, pokroić w plastry o szerokości 1 cm. Gotować w wodzie przez 20 min, odcedzić. Białą fasolę z puszki odsączyć na sitku. Pory umyć, odciąć zielone części, białe posiekać. Cebulę oczyścić, pokroić w kostkę.

  3. Na patelni rozgrzać olej, smażyć cebulę i białe części pora przez 5-6 min. Dodać mięso i mocno przysmażyć na rumiano, mieszając, doprawić solą i pieprzem. Zalać wywarem, doprowadzić do wrzenia. Dusić pod przykryciem ok. 20 min.

  4. Pomidory wlać wraz z zalewą do mięsa. Dodać koncentrat pomidorowy, fasolę i kukurydzę. Dusić razem jeszcze ok. 10 minut, mieszając od czasu do czasu. Danie podawać posypane zieloną częścią pora, cienko pokrojoną. Pyszne z ryżem lub z chlebem.

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń