Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Hiszpańskie „smażone mleko”"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1210
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 384
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1278
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1210
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 384
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1278
Składniki
Mleko zagotuj. Budynie, cukier i mąkę ziemniaczaną dokładnie rozrób z pół litra wody. Wlej do gotującego się mleka, mieszając, ugotuj budyń.
Formę (np. o wymiarach 25 na 15 cm)skrop olejem. Włóż masę budyniową, rozsmaruj. Ostudź, wstaw do lodówki na kilka godzin (najlepiej na noc).
Jajka roztrzep. Masę budyniową pokrój na kawałki. Panieruj w jajkach i bułce tartej. Usmaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Osącz z tłuszczu.
<strong>Czas przygotowania 35 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1,10 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie