Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Hiszpańskie „smażone mleko”"
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1026
Pyszne, soczyste i delikatne mięso gotowane w mleku, nie tylko dla tych, któr...
Odsłon: 214
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1026
Pyszne, soczyste i delikatne mięso gotowane w mleku, nie tylko dla tych, któr...
Odsłon: 214
Składniki
Mleko zagotuj. Budynie, cukier i mąkę ziemniaczaną dokładnie rozrób z pół litra wody. Wlej do gotującego się mleka, mieszając, ugotuj budyń.
Formę (np. o wymiarach 25 na 15 cm)skrop olejem. Włóż masę budyniową, rozsmaruj. Ostudź, wstaw do lodówki na kilka godzin (najlepiej na noc).
Jajka roztrzep. Masę budyniową pokrój na kawałki. Panieruj w jajkach i bułce tartej. Usmaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Osącz z tłuszczu.
<strong>Czas przygotowania 35 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1,10 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie