Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno ciastko zawiera 33 kcal (141 kJ)
pyszne i bardzo chrupiące kotlety.
Odsłon: 43361
Chrupiące ciasteczka to pyszny i zdrowy deser zarówno dla dzieci, jak i dla d...
Odsłon: 9044
Przepis dnia
Dziś mam dla Was orzeźwiającą propozycję dla miłośników słodkości – pyszny de...
Odsłon: 11704
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych z dodatkiem pieczarek oraz cebulki,...
Odsłon: 965
Przepis dnia
Dziś mam dla Was orzeźwiającą propozycję dla miłośników słodkości – pyszny de...
Odsłon: 11704
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych z dodatkiem pieczarek oraz cebulki,...
Odsłon: 965
Składniki
Białka ubić na pianę, stopniowo dodawać cukier. Płatki owsiane prażyć na maśle, aż zaczną wydzielać przyjemny zapach. Orzechy włoskie drobno posiekać. Ostudzone płatki owsiane, orzechy, sok z cytryny i drobno startą skórkę cytrynową dodać do piany i delikatnie wymieszać. Wysmarowaną tłuszczem blachę oprószyć mąką. Za pomocą 2 łyżeczek formować z ciasta kołpaczki i układać je na blasze. Piec w gorącym piekarniku, dopóki wierzchołki się nie przyrumienią. Upieczone ciastka zdjąć z blachy i odstawić do wystudzenia.
Przepisy Desery
Desery
Biszkopt japoński
Desery
Bułki drozdzowe z rabarbarem.
Desery
Najprostsze cake pops
Desery
Śmietanowiec z truskawkami
Biszkopt japoński
Ciasto Kasutera znane także jako Castella, to japoński biszkopt miodowy, niez...
Odsłon: 47726
Bułki drozdzowe z rabarbarem.
Nareszcie wyczekany przez cały rok rabarbar pojawia się w sklepach i na dział...
Odsłon: 319