Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre ciasto na niedzielne popołudnie lub spotkanie z rodziną.
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 194
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2207
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 965
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 194
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2207
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 965
Składniki
Ciasto: Margarynę roztopić, dodać wodę, cukier i kakao. Gotować przez 5 minut. Jak ostygnie dodać żółtka, mąkę i proszek. Wymieszać. Ubić pianę z 6 białek , połowę dodać do ciasta a drugą połowe do sera.
Ciasto: Margarynę roztopić, dodać wodę, cukier i kakao. Gotować przez 5 minut. Jak ostygnie dodać żółtka, mąkę i proszek. Wymieszać. Ubić pianę z 6 białek , połowę dodać do ciasta a drugą połowe do sera.
Ser: Utrzeć margarynę, żółtka, cukier, dodać twaróg i wiórki kokosowe. Wymieszać. Dodać resztę ubitych białek. Ponownie wymieszać.
Ser: Utrzeć margarynę, żółtka, cukier, dodać twaróg i wiórki kokosowe. Wymieszać. Dodać resztę ubitych białek. Ponownie wymieszać.
Na blachę wylać ciemne ciasto i łyżką nakładać ser (plackami). Piec ok. 40 minut w temp. 180 st.C.
Na blachę wylać ciemne ciasto i łyżką nakładać ser (plackami). Piec ok. 40 minut w temp. 180 st.C.