Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre ciasto na niedzielne popołudnie lub spotkanie z rodziną.
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 167
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 38
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 48
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 167
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 38
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 48
Składniki
Ciasto: Margarynę roztopić, dodać wodę, cukier i kakao. Gotować przez 5 minut. Jak ostygnie dodać żółtka, mąkę i proszek. Wymieszać. Ubić pianę z 6 białek , połowę dodać do ciasta a drugą połowe do sera.
Ciasto: Margarynę roztopić, dodać wodę, cukier i kakao. Gotować przez 5 minut. Jak ostygnie dodać żółtka, mąkę i proszek. Wymieszać. Ubić pianę z 6 białek , połowę dodać do ciasta a drugą połowe do sera.
Ser: Utrzeć margarynę, żółtka, cukier, dodać twaróg i wiórki kokosowe. Wymieszać. Dodać resztę ubitych białek. Ponownie wymieszać.
Ser: Utrzeć margarynę, żółtka, cukier, dodać twaróg i wiórki kokosowe. Wymieszać. Dodać resztę ubitych białek. Ponownie wymieszać.
Na blachę wylać ciemne ciasto i łyżką nakładać ser (plackami). Piec ok. 40 minut w temp. 180 st.C.
Na blachę wylać ciemne ciasto i łyżką nakładać ser (plackami). Piec ok. 40 minut w temp. 180 st.C.