Do góry

Desery Przepis na:

Jabłczanik

Jabłczanik

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 10

Dodano:

Odsłon: 1312

szybko i tanio

Składniki

  • mąka, 4 szklanki
  • cukier, 1 szklanka
  • 4-5 zóltek
  • proszek do pieczenia, pol opakow.
  • cukier waniliowy
  • smietana, 3-4 łyzek
  • Margaryna KASIA
  • jablka, ok.2 kg.
> 6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Jabłczanik

Przygotowanie

  1. Z podanych skladnikow ugniesc ciasto,podzielic na dwie czesci.Jedna czesc ciasta ulozyc na spod brytfanki,na to zetrzec jablka,posypac je cukrem i cynamonem.na to druga czesc ciasta.Piec do godziny czasu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń