Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i zawsze sie udaje
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 831
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1031
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2070
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 831
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1031
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2070
Składniki
CIASTO; Zmaki , cukru , proszku do pieczenia , margaryny , smietany oraz zoltek zagniesc ciasto , podzielic na 2 czesci
BUDYN; Budyn ugotowac na mleku
JABLECZNIK Z BUDYNIEM;jablka obrac , usunac gniazda nasienne , pokroic w kostke .Jedna czesc ciasta wylozyc na natluszcszona , wulozona papierem blaszke o wymiarach 25x40cm , nastepnie wylozyc owoce, posypac cukrem waniliowym oraz cynamonem . Na jablka wylac budyn , przykryc druga polowa ciasta . Piec ok. 60 min. w temp . 180 stopni . Po upieczeniu posypac cukrem pudrem .