Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i zawsze sie udaje
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8025
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 357
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3519
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 633
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8025
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 357
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3519
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 633
Składniki
CIASTO; Zmaki , cukru , proszku do pieczenia , margaryny , smietany oraz zoltek zagniesc ciasto , podzielic na 2 czesci
BUDYN; Budyn ugotowac na mleku
JABLECZNIK Z BUDYNIEM;jablka obrac , usunac gniazda nasienne , pokroic w kostke .Jedna czesc ciasta wylozyc na natluszcszona , wulozona papierem blaszke o wymiarach 25x40cm , nastepnie wylozyc owoce, posypac cukrem waniliowym oraz cynamonem . Na jablka wylac budyn , przykryc druga polowa ciasta . Piec ok. 60 min. w temp . 180 stopni . Po upieczeniu posypac cukrem pudrem .