Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7602
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2683
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7602
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2683
Składniki
Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia,cukrem,żółtkiem,solą i zimnym masłem.Wyrobić szybko ciasto, następnie wstawić do lodówki na 1 godzinę.
Jabłka obrać ,przekroić na pół,usunąć gniazda nasienne.Połówki jabłek gęsto ponacinać i skropić sokiem z cytryny.Budyń ugotowaćz mlekiem i cukrem.
Ciasto rozwałkować ułożyć w formie o średnicy 26 cm i uformować brzeg wysokości 2 cm.Piekarnik nagrzać do temperatury 200stC.Przez około 10 minut podpiekać kruchy spód.
Podpieczony spód posmarować konfiturą z wiśni,ułożyć na niej budyń,a na nim połówki jabłek wypukłością do góry.Jabłecznik piec jeszcze ok 35 min w tej samej temperaturze.
Migdały przyrumienić na suchej patelni. Dżem wiśniowy podgrzać na ogniu,następnie posmarować nim jabłka,po czym posypać migdałami.
Ciasto studzić początkowo w formie,następnie przełożyć na podstawę do całkowitego ostygnięcia....SMACZNEGO:)