Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jabłeczniki z budyniem"
Makaronowa zapiekanka z brokułem, wędzonym kurczakiem, suszonymi pomidorami o...
Odsłon: 960
Dzisiaj prosta i szybka ale i pyszna zapiekanka rodzinna . Polecam
Odsłon: 292
Znudziły Ci się zwykłe mielone, szukasz jakieś odmiany smakowej, oto przepis...
Odsłon: 76
Dzisiaj prosta i szybka ale i pyszna zapiekanka rodzinna . Polecam
Odsłon: 292
Znudziły Ci się zwykłe mielone, szukasz jakieś odmiany smakowej, oto przepis...
Odsłon: 76
Składniki
Spód: masło utrzyj z cukrem, sokiem i skórką z cytryny. Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, kolejno wbij do niej jajka. Stale ucieraj przy tym masę.
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsyp do ucieranej masy. Dobrze wymieszaj mikserem. Blachę posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Na spodzie rozsmaruj ciasto.
Jabłka obierz, oczyść, grubo zetrzyj. Starte jabłka wymieszaj z cukrem oraz pokruszonymi biszkoptami. Rozłóż na cieście w blasze.
Proszek budyniowy rozmieszaj w 1/2 szklanki mleka. Resztę mleka zagotuj z cukrem. Wlej rozrobiony budyń. Gotuj przez minutę. Stale mieszaj.
Gorący budyń równomiernie rozsmaruj na jabłkach. Ciasto wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. Po około 40 minutach wysuń ciasto. Wierzch posmaruj konfiturą. Posyp orzechami i migdałami. Jabłecznik ponownie wstaw do piekarnika i piecz około 20 minut. Wystudź, poporcjuj.Źródło: Tina
Przepisy Desery
Desery
Bułki drożdżowe bez jajek z powidłami
Desery
Serniczek na zimno
Desery
Jogurtowiec z truskawkami
Desery
truskawkowa kostka straciatella
Bułki drożdżowe bez jajek z powidłami
Co powiecie na bułki drożdżowe bez dodatku jajek ? mam dla was mój sprawdzony...
Odsłon: 147
Serniczek na zimno
Serniczek na zimno to nie tylko pyszna i słodka propozycja na deser, ale cias...
Odsłon: 7147