Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 960
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2837
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 960
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2837
Składniki
Jabłka umyć i przekroić na pół (od ogonka do kwiatu). Wydrążyć gniazda nasienne. W uzyskane otwory wsypać troszkę cukru, i nałożyć dżem. Wstawić do piekarnika na około 15 min na 150 st. W między czasie robimy kruszonkę - roztopić na patelni masło, dodać resztę cukru, i też roztopić, dodać mąkę. Wymieszać na jednolita masę, ale nie rumienić (coś na kształt białej zasmarzki). Przestudzić troszkę. Wyjąć jabłka z piekarnika i posypać kruszonką z patelni. Wstawić znów do piekarnika i piec aż kruszonka się zrumieni. Wyjąć i zajadać się na ciepło lub na zimno :). Smacznego.