Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jabłka w cieście z salsą"
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 155
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 28
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 42
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 155
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 28
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 42
Składniki
Jajka utrzyj z cukrem waniliowym i solą. Budyń wymieszaj z 75 g mąki oraz proszkiem do pieczenia. Wsyp do masy jajecznej. Dolej mleko i wodę. Ciasto wymieszaj i odstaw na 10 minut. Jabłka umyj, obierz. Wytnij środek, miąższ pokrój w plasterki. Skrop je sokiem cytrynowym i oprósz resztą mąki.
Do ciasta wsyp wiórki kokosowe, zanurz w tym plasterki jabłek i włóż na rozgrzany olej. Smaż 5 minut z obu stron. Plasterki ananasa pokrój na kawałki, wymieszaj z sosem pomidorowym z chili. Boczek wysmaż na chrupko na suchej patelni. Jabłka w cieście podawaj z boczkiem i sosem. Udekoruj roszponką, melisą i chili.Źródło: Tele Tydzień