Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jabłka z ryżem żurawinowym"
Eksperyment z zapiekankami udany. Pyszne i proste w przygotowaniu zapiekanki...
Odsłon: 189
Obiad z klasycznymi majroskladnikami w zdrowym wydaniu. 2 porcje
Odsłon: 191
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 626
Eksperyment z zapiekankami udany. Pyszne i proste w przygotowaniu zapiekanki...
Odsłon: 189
Obiad z klasycznymi majroskladnikami w zdrowym wydaniu. 2 porcje
Odsłon: 191
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 626
Składniki
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu, studzimy. Dodajemy łyżkę cukru i żurawinę. Dokładnie mieszamy i odstawiamy.
Każde jabłko kroimy na cztery części, usuwamy gniazda nasienne.
Na patelni rozgrzewamy miód z sokiem wyciśniętym z cytryny, wrzucamy ćwiartki jabłek i smażymy, delikatnie przewracając drewnianą łopatką.
Ryż z żurawiną podgrzewamy, nakładamy na usmażone jabłka i podajemy. Gorące jabłka można podawać z lodami lub serwować je na zimno np. z sosem waniliowym.
Wartość odżywcza jednej porcji: 394 kcal. Białko: 7,1 g/ Tłuszcz: 0,9 g/Węglowodany: 87 g.
Czas przygotowania: 50 minut. Cena jednej porcji: około 1,40 zł.Źródło: Rewia