Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 292
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1624
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 292
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1624
Składniki
Mąkę przesiać do miski , dodać cukier waniliowy i proszek, wbić jajko, wlać mleko. Całość zmiksować na g gładkie ciasto.
Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w plastry. Plastry jabłek moczyć w cieście, wkładać na rozgrzany olej, smażyć z obu stron na rumiano.