Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jagodowiec z marcepanem"
Przepis dnia
Zbliżają się Święta Bożego Narodzenia, dlatego dzisiaj chciałabym zaproponowa...
Odsłon: 3008
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1168
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 292
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1168
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 292
Składniki
Twaróg utrzyj z cukrem, mlekiem i olejem. Mąkę przesiej z proszkiem, wsyp do masy serowej. Zagnieć ciasto. Uformuj z niego podłużny placek. Przenieś go na blachę wyłożoną pergaminem.
Marcepan utrzyj z jajkiem, sokiem i skórką z cytryny. Domieszaj migdały. Masę rozsmaruj na cieście, zostawiając wolne brzegi. Posyp jagodami.
Brzegi placka zawiń do środka, posmaruj je żółtkiem. Posyp płatkami migdałowymi. Piecz 35 minut w 175 st. Gotowy placek oprósz cukrem pudrem.
<strong>Jedna porcja zawiera: 340 kcal.</strong>Źródło: Tina
Przepisy Desery
Desery
Babka cytrynowa z lukrem mandarynkowym
Desery
Jajeczka – ciasteczka kakaowe
Desery
Ciasto wielkanocne - baranek
Desery
Słoneczne tartelki z nutą egzotyczną
Babka cytrynowa z lukrem mandarynkowym
Zapraszam na babkę cytrynową, prostą, ekspresową. Całe jajka z cukrem, olejem...
Odsłon: 87
Jajeczka – ciasteczka kakaowe
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 70