Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jagodowiec z marcepanem"
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72015
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 524
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15554
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3392
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72015
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 524
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15554
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3392
Składniki
Twaróg utrzyj z cukrem, mlekiem i olejem. Mąkę przesiej z proszkiem, wsyp do masy serowej. Zagnieć ciasto. Uformuj z niego podłużny placek. Przenieś go na blachę wyłożoną pergaminem.
Marcepan utrzyj z jajkiem, sokiem i skórką z cytryny. Domieszaj migdały. Masę rozsmaruj na cieście, zostawiając wolne brzegi. Posyp jagodami.
Brzegi placka zawiń do środka, posmaruj je żółtkiem. Posyp płatkami migdałowymi. Piecz 35 minut w 175 st. Gotowy placek oprósz cukrem pudrem.
<strong>Jedna porcja zawiera: 340 kcal.</strong>Źródło: Tina