Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jagodowy obłoczek"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12330
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13163
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5382
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12330
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13163
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5382
Składniki
Herbatniki dokładnie wymieszaj z roztopionym masłem i jednolitą masę wyłóż na tortownicę. Wstaw na godzinę do lodówki.
Żelatynę rozpuść w mleku i ostudź. Kremówkę ubij na sztywno, połącz z serkiem i mlekiem skondensowanym. Powoli wlej żelatynę i dokładnie wymieszaj. Dodaj umyte i osuszone jagody. Ponownie wymieszaj i przygotowaną masę przelej do tortownicy. Odstaw w chłodne miejsce.
Jagody wrzuć do rondelka, dosyp cukier, zagotuj i odczekaj 2-3 minuty, aż cukier się rozpuści.
Do mąki dolej wodę i dodaj do jagód. Chwilę gotuj. Ostudzoną polewą wyłóż ciasto.
Posyp garścią świeżych jagód i udekoruj np. listkami mięty. Ciasto podawaj lekko schłodzone.
25 min, Stopień trudności: łatwe, Kalorie: 230Źródło: Super TV