Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jagodowy obłoczek"
Pyszny i efektowny sposób na świąteczną rybę.
Odsłon: 200
Szybkie i puszyste placuszki to super pomysł na ciepłe śniadanie, deser czy p...
Odsłon: 303
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 889
Pyszny i efektowny sposób na świąteczną rybę.
Odsłon: 200
Szybkie i puszyste placuszki to super pomysł na ciepłe śniadanie, deser czy p...
Odsłon: 303
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 889
Składniki
Herbatniki dokładnie wymieszaj z roztopionym masłem i jednolitą masę wyłóż na tortownicę. Wstaw na godzinę do lodówki.
Żelatynę rozpuść w mleku i ostudź. Kremówkę ubij na sztywno, połącz z serkiem i mlekiem skondensowanym. Powoli wlej żelatynę i dokładnie wymieszaj. Dodaj umyte i osuszone jagody. Ponownie wymieszaj i przygotowaną masę przelej do tortownicy. Odstaw w chłodne miejsce.
Jagody wrzuć do rondelka, dosyp cukier, zagotuj i odczekaj 2-3 minuty, aż cukier się rozpuści.
Do mąki dolej wodę i dodaj do jagód. Chwilę gotuj. Ostudzoną polewą wyłóż ciasto.
Posyp garścią świeżych jagód i udekoruj np. listkami mięty. Ciasto podawaj lekko schłodzone.
25 min, Stopień trudności: łatwe, Kalorie: 230Źródło: Super TV