Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jagodowy obłoczek"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 166
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15542
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 172
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 166
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15542
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 172
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Herbatniki dokładnie wymieszaj z roztopionym masłem i jednolitą masę wyłóż na tortownicę. Wstaw na godzinę do lodówki.
Żelatynę rozpuść w mleku i ostudź. Kremówkę ubij na sztywno, połącz z serkiem i mlekiem skondensowanym. Powoli wlej żelatynę i dokładnie wymieszaj. Dodaj umyte i osuszone jagody. Ponownie wymieszaj i przygotowaną masę przelej do tortownicy. Odstaw w chłodne miejsce.
Jagody wrzuć do rondelka, dosyp cukier, zagotuj i odczekaj 2-3 minuty, aż cukier się rozpuści.
Do mąki dolej wodę i dodaj do jagód. Chwilę gotuj. Ostudzoną polewą wyłóż ciasto.
Posyp garścią świeżych jagód i udekoruj np. listkami mięty. Ciasto podawaj lekko schłodzone.
25 min, Stopień trudności: łatwe, Kalorie: 230Źródło: Super TV