Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jagodowy przekładaniec"
Farsz z kapusty kiszonej, kaszy jęczmiennej, grzybów i boczku jest znany w wo...
Odsłon: 1214
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1040
Farsz z kapusty kiszonej, kaszy jęczmiennej, grzybów i boczku jest znany w wo...
Odsłon: 1214
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1040
Składniki
Wsyp do garnka cukier, dodaj łyżkę wody. Dobrze wymieszaj. Gotuj, cały czas mieszając, na średnim ogniu, 2 minuty, aż cukier całkiem się rozpuści i stanie się płynny. Następnie na małym ogniu zostaw syrop, już bez mieszania, na kolejne 4 minuty.
Dodaj płatki migdałowe, jagody i wiórki kokosowe. Gotuj 3 minuty.
Przełóż jogurt i tahini do miski, ubijaj je, aż się połączą. Przygotuj 4 szklanki lub miseczki. Nakładaj do 1/4 wysokości: jogurt, jagodowy syrop, jogurt, jagodowy syrop – zrób w ten sposób 4 warstwy.
Deser można podawać od razu, ale dobrze smakuje też schłodzony.
czas przygotowania: 20 minut • 4 porcje • 450 kcal/porcja • koszt: 5 zł/porcjaŹródło: Olivia