Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jagodowy przekładaniec"
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21730
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 368
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 297
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21730
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 368
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 297
Składniki
Wsyp do garnka cukier, dodaj łyżkę wody. Dobrze wymieszaj. Gotuj, cały czas mieszając, na średnim ogniu, 2 minuty, aż cukier całkiem się rozpuści i stanie się płynny. Następnie na małym ogniu zostaw syrop, już bez mieszania, na kolejne 4 minuty.
Dodaj płatki migdałowe, jagody i wiórki kokosowe. Gotuj 3 minuty.
Przełóż jogurt i tahini do miski, ubijaj je, aż się połączą. Przygotuj 4 szklanki lub miseczki. Nakładaj do 1/4 wysokości: jogurt, jagodowy syrop, jogurt, jagodowy syrop – zrób w ten sposób 4 warstwy.
Deser można podawać od razu, ale dobrze smakuje też schłodzony.
czas przygotowania: 20 minut • 4 porcje • 450 kcal/porcja • koszt: 5 zł/porcjaŹródło: Olivia