Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 335
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 3060
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 104
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 108
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 58
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 77
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 335
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 3060
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 104
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 108
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 58
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 77
Składniki
drożdże rozrabiamy z połową szkl. ciepłego mleka i łyżką cukru, odstawiamy do wyrośnięcia
Do mąki włożyć cukier, żółtka i rozmieszać. Dodać wyrośnięte drożdże i wyrobić. Dodawać letnie mleko. Gdy powstaną pęcherze dodawać rozpuszczoną margarynę. Wyrabiać aż ciasto przestanie się kleić do rąk. Przykryć ściereczką, odstawić do wyrośnięcia.
umyć jagody i zasypać cukrem wg uznania
PRZYGOTOWAĆ KRUSZONKĘ:10 dkg mąki wymieszać z 3 łyżkami cukru i łyżką margaryny
z wyrośniętego ciasta formować małe bułeczki nadziewając jagodami,
posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać kruszonką
wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 st. piec aż bułeczki będą rumiane około 10-15 min.