Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19805
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 476
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 456
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6867
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242556
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19805
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 476
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 456
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6867
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242556
Składniki
drożdże rozrabiamy z połową szkl. ciepłego mleka i łyżką cukru, odstawiamy do wyrośnięcia
Do mąki włożyć cukier, żółtka i rozmieszać. Dodać wyrośnięte drożdże i wyrobić. Dodawać letnie mleko. Gdy powstaną pęcherze dodawać rozpuszczoną margarynę. Wyrabiać aż ciasto przestanie się kleić do rąk. Przykryć ściereczką, odstawić do wyrośnięcia.
umyć jagody i zasypać cukrem wg uznania
PRZYGOTOWAĆ KRUSZONKĘ:10 dkg mąki wymieszać z 3 łyżkami cukru i łyżką margaryny
z wyrośniętego ciasta formować małe bułeczki nadziewając jagodami,
posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać kruszonką
wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 st. piec aż bułeczki będą rumiane około 10-15 min.