Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jagodzianki waniliowe"
W te ciemne, chłodne popołudnia fajnie jest przypomnieć sobie smak lata. :) N...
Odsłon: 114
W te ciemne, chłodne popołudnia fajnie jest przypomnieć sobie smak lata. :) N...
Odsłon: 114
Składniki
Przepis przysłała Alina Waliczek z Dzimierza
Letnie mleko, drożdże, 2 łyżki cuk ru i 2 łyżki mąki zamieszaj, odstaw. Dodaj przesianą mąkę, jajko, esencję waniliową, cukier, szczyptę soli i olej, wyrób. Gdy ciasto wyrośnie, uformuj wałek, podziel na 16 części.
Nadzienie: wymieszaj. Z ciasta formuj placki, ułóż nadzienie, zlep. Gdy jagodzianki wyrosną, posmaruj białkiem. Piecz 20 min w 180°C. Ewentualnie polukruj.Źródło: Chwila dla Ciebie