Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jagodzianki waniliowe"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113603
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113603
Składniki
Przepis przysłała Alina Waliczek z Dzimierza
Letnie mleko, drożdże, 2 łyżki cuk ru i 2 łyżki mąki zamieszaj, odstaw. Dodaj przesianą mąkę, jajko, esencję waniliową, cukier, szczyptę soli i olej, wyrób. Gdy ciasto wyrośnie, uformuj wałek, podziel na 16 części.
Nadzienie: wymieszaj. Z ciasta formuj placki, ułóż nadzienie, zlep. Gdy jagodzianki wyrosną, posmaruj białkiem. Piecz 20 min w 180°C. Ewentualnie polukruj.Źródło: Chwila dla Ciebie