Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jagodzianki waniliowe"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13241
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1505
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14557
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6002
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13241
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1505
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14557
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6002
Składniki
Przepis przysłała Alina Waliczek z Dzimierza
Letnie mleko, drożdże, 2 łyżki cuk ru i 2 łyżki mąki zamieszaj, odstaw. Dodaj przesianą mąkę, jajko, esencję waniliową, cukier, szczyptę soli i olej, wyrób. Gdy ciasto wyrośnie, uformuj wałek, podziel na 16 części.
Nadzienie: wymieszaj. Z ciasta formuj placki, ułóż nadzienie, zlep. Gdy jagodzianki wyrosną, posmaruj białkiem. Piecz 20 min w 180°C. Ewentualnie polukruj.Źródło: Chwila dla Ciebie