Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jagodzianki waniliowe"
Pyszna ziemniaczana zapiekanka z mięsem mielonym pod jogurtową pierzynką.
Odsłon: 2426
Dzisiejsze pałki to szybki, prosty i smaczny przepis na obiad dla całej rodzi...
Odsłon: 262
Kiedyś już chyba wspominałem, że przepis na ten sernik otrzymałem od mojej ps...
Odsłon: 248
Pyszna ziemniaczana zapiekanka z mięsem mielonym pod jogurtową pierzynką.
Odsłon: 2426
Dzisiejsze pałki to szybki, prosty i smaczny przepis na obiad dla całej rodzi...
Odsłon: 262
Kiedyś już chyba wspominałem, że przepis na ten sernik otrzymałem od mojej ps...
Odsłon: 248
Składniki
Przepis przysłała Alina Waliczek z Dzimierza
Letnie mleko, drożdże, 2 łyżki cuk ru i 2 łyżki mąki zamieszaj, odstaw. Dodaj przesianą mąkę, jajko, esencję waniliową, cukier, szczyptę soli i olej, wyrób. Gdy ciasto wyrośnie, uformuj wałek, podziel na 16 części.
Nadzienie: wymieszaj. Z ciasta formuj placki, ułóż nadzienie, zlep. Gdy jagodzianki wyrosną, posmaruj białkiem. Piecz 20 min w 180°C. Ewentualnie polukruj.Źródło: Chwila dla Ciebie