Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jesienne leczo z klopsikami"
Składniki
Jedną obraną cebulę dość drobno siekam, szklę na lekko rozgrzanym oleju. Dodaję pokrojone, oczyszczone z ziarenek i białych części papryki. Bakłażan myję, wycieram ręcznikiem papierowym i tnę w grube plastry, solę i odstawiam na 20 min.
Po tym czasie plastry bakłażana, które puściły gorzkawy w smaku sok, płuczę pod zimną wodą, kroję w kostkę.
Do papryki dodaję pokrojony w kostkę miąższ dyni oraz cukinię, dokładam bakłażan. Duszę około 30 min. Pomidory parzę, obieram i kroję. Dodaję do warzyw i duszę 10 min. Dodaję przecier, przyprawiam czubrycą i solą.
Mięso mieszam z drugą obraną i drobno posiekaną cebulą, przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku, majerankiem, solą, pieprzem, manną oraz posiekanym koperkiem.
Wyrabiam masę i robię z niej klopsiki. Obie mąki mieszam, obtaczam w nich klopsiki. Gotuję je 4 min we wrzątku, odcedzam. Podaję z leczo.Źródło: Tina
Przepisy Desery
Desery
Tort śmietankowy z truskawkami
Desery
Tort bezowy z białą czekoladą
Desery
Blok czekoladowy według Ewy Wachowicz
Desery
Babka drożdżowa z rodzynkami
Tort śmietankowy z truskawkami
Tort robiłem poza sezonem, dlatego do nadzienia użyłem mrożonych truskawek i...
Odsłon: 22
Tort bezowy z białą czekoladą
Bezy zazwyczaj robię z zamrożonych białek. Zostają mi one głównie po pieczeni...
Odsłon: 24