Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jesienne leczo z klopsikami"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1359
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11183
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4049
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1399
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1359
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11183
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4049
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1399
Składniki
Jedną obraną cebulę dość drobno siekam, szklę na lekko rozgrzanym oleju. Dodaję pokrojone, oczyszczone z ziarenek i białych części papryki. Bakłażan myję, wycieram ręcznikiem papierowym i tnę w grube plastry, solę i odstawiam na 20 min.
Po tym czasie plastry bakłażana, które puściły gorzkawy w smaku sok, płuczę pod zimną wodą, kroję w kostkę.
Do papryki dodaję pokrojony w kostkę miąższ dyni oraz cukinię, dokładam bakłażan. Duszę około 30 min. Pomidory parzę, obieram i kroję. Dodaję do warzyw i duszę 10 min. Dodaję przecier, przyprawiam czubrycą i solą.
Mięso mieszam z drugą obraną i drobno posiekaną cebulą, przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku, majerankiem, solą, pieprzem, manną oraz posiekanym koperkiem.
Wyrabiam masę i robię z niej klopsiki. Obie mąki mieszam, obtaczam w nich klopsiki. Gotuję je 4 min we wrzątku, odcedzam. Podaję z leczo.Źródło: Tina