Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki, które można zabrać na piknik. Pięknie się prezentują a smakują jeszcze lepiej.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1324
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25078
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 170
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1324
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25078
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 170
Składniki
1. Jajka wbijamy do miski, wsypujemy oba cukry i miksujemy na puszystą masę. Wlewamy olej i chwilę miksujemy. Dodajemy jogurt naturalny i ponownie miksujemy. Wsypujemy kaszę mannę, mąkę tortową i proszek do pieczenia i miksujemy na gładkie ciasto.
2. Ciasto przekładamy do blaszki do pieczenia muffinek wyłożonej papilotkami.
3. Morele kroimy na połówki i układamy na muffinkach lekko je wbijając w ciasto.
4. Muffinki pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut. Muffinki sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone. Upieczone studzimy.