Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki, które można zabrać na piknik. Pięknie się prezentują a smakują jeszcze lepiej.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Składniki
1. Jajka wbijamy do miski, wsypujemy oba cukry i miksujemy na puszystą masę. Wlewamy olej i chwilę miksujemy. Dodajemy jogurt naturalny i ponownie miksujemy. Wsypujemy kaszę mannę, mąkę tortową i proszek do pieczenia i miksujemy na gładkie ciasto.
2. Ciasto przekładamy do blaszki do pieczenia muffinek wyłożonej papilotkami.
3. Morele kroimy na połówki i układamy na muffinkach lekko je wbijając w ciasto.
4. Muffinki pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut. Muffinki sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone. Upieczone studzimy.