Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jogurtowiec z kolorowymi warstwami"
Przepis na delikatne i soczyste medaliony cielęce podane z aromatycznym sosem...
Odsłon: 69
Sezon kurkowy dobiega końca , propozycja prostego dania , które przygotuje ka...
Odsłon: 54
Póki jeszcze możemy, korzystajmy ze świeżych ziół. Zazwyczaj z bazylii robiła...
Odsłon: 159
Przepis na delikatne i soczyste medaliony cielęce podane z aromatycznym sosem...
Odsłon: 69
Sezon kurkowy dobiega końca , propozycja prostego dania , które przygotuje ka...
Odsłon: 54
Póki jeszcze możemy, korzystajmy ze świeżych ziół. Zazwyczaj z bazylii robiła...
Odsłon: 159
Składniki
Każdą galaretkę rozpuść oddzielnie w 350 ml gorącej wody. Odstaw do stężenia.
Żelatynę namocz w niewielkiej ilości wody. Gdy napęcznieje, rozpuść, podgrzewając na małym ogniu.
Jogurt naturalny wlej do garnka, wsyp cukier, wlej żelatynę, zmiksuj. Odstaw w chłodne miejsce, by masa lekko stężała. Podziel na pięć równych części.
W wyłożonej folią okrągłej formie wlewaj na przemian galaretki i masę jogurtową (każda warstwa powinna lekko zastygnąć).
Udekoruj pokrojonymi owocami i miętą, schłodź.
<strong>Czas przygotowania 35 min. Ilość porcji 12. Cena za porcję 0,80 zł.
Przepis przysłała Klaudia Janus z Sierczy.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie