Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jogurtowiec z kolorowymi warstwami"
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7902
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1173
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13668
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7902
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1173
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13668
Składniki
Każdą galaretkę rozpuść oddzielnie w 350 ml gorącej wody. Odstaw do stężenia.
Żelatynę namocz w niewielkiej ilości wody. Gdy napęcznieje, rozpuść, podgrzewając na małym ogniu.
Jogurt naturalny wlej do garnka, wsyp cukier, wlej żelatynę, zmiksuj. Odstaw w chłodne miejsce, by masa lekko stężała. Podziel na pięć równych części.
W wyłożonej folią okrągłej formie wlewaj na przemian galaretki i masę jogurtową (każda warstwa powinna lekko zastygnąć).
Udekoruj pokrojonymi owocami i miętą, schłodź.
<strong>Czas przygotowania 35 min. Ilość porcji 12. Cena za porcję 0,80 zł.
Przepis przysłała Klaudia Janus z Sierczy.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie