Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jogurtowy deser"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113056
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 430
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 776
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 580
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113056
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 430
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 776
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 580
Składniki
Zagotuj 450 ml wody, wsyp galaretkę, mieszaj, aż się rozpuści. Wystudź, wstaw do lodówki na pół godziny. Banany i jabłka obierz, pokrój w cienkie półplasterki.
Śmietanę ubij z cukrem pudrem. Dodaj jogurt, ubij. Do szklanek wlej jogurt ze śmietaną. Do tężejącej galaretki dodaj owoce, wymieszaj, nakładaj na warstwę jogurtu.
Posyp pokruszonymi płatkami, nałóż drugą porcję jogurtu ze śmietaną. Chłodź przez godzinę w lodówce. Dekoruj miętą.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień