Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jogurtowy deser"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 42
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 42
Składniki
Zagotuj 450 ml wody, wsyp galaretkę, mieszaj, aż się rozpuści. Wystudź, wstaw do lodówki na pół godziny. Banany i jabłka obierz, pokrój w cienkie półplasterki.
Śmietanę ubij z cukrem pudrem. Dodaj jogurt, ubij. Do szklanek wlej jogurt ze śmietaną. Do tężejącej galaretki dodaj owoce, wymieszaj, nakładaj na warstwę jogurtu.
Posyp pokruszonymi płatkami, nałóż drugą porcję jogurtu ze śmietaną. Chłodź przez godzinę w lodówce. Dekoruj miętą.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień