Do góry

Desery Przepis na:

Kabaczki faszerowane pieczarkami

Kabaczki faszerowane pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12889

Dodano:

Odsłon: 21

Sprawdzony przepis na "Kabaczki faszerowane pieczarkami"

Składniki

  • kilka małych kabaczków
  • 20 dag pieczarek
  • 10 dag kaszy jaglanej
  • czerwona papryka
  • pomarańczowa papryka
  • łyżka drobno posiekanej natki pietruszki
  • cebula dymka
  • olej do smażenia
  • 15 dag sera gouda
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kabaczki faszerowane pieczarkami

Przygotowanie

  1. Pieczarki obierz, umyj, pokrój w plastry. Cebulę i papryki pokrój w kostkę. Kaszę ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Kabaczki, jeśli małe, wydrąż, duże pokrój na długie odcinki, wydrąż.

  2. Pieczarki podsmaż na oleju, dodaj cebulę i papryki. Smaż, aż warzywa zmiękną. Dodaj kaszę, natkę pietruszki i starty ser. Smaż, aż ser się rozpuści i delikatnie zwiąże farsz. Dopraw do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Farsz nakładaj do beczułek z kabaczka, zapiekaj kwadrans w temp. 200°C.

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń