Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kabaczki faszerowane pieczarkami"
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 27
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2268
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 161
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 27
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2268
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 161
Składniki
Pieczarki obierz, umyj, pokrój w plastry. Cebulę i papryki pokrój w kostkę. Kaszę ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Kabaczki, jeśli małe, wydrąż, duże pokrój na długie odcinki, wydrąż.
Pieczarki podsmaż na oleju, dodaj cebulę i papryki. Smaż, aż warzywa zmiękną. Dodaj kaszę, natkę pietruszki i starty ser. Smaż, aż ser się rozpuści i delikatnie zwiąże farsz. Dopraw do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Farsz nakładaj do beczułek z kabaczka, zapiekaj kwadrans w temp. 200°C.Źródło: Dobry Tydzień