Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sernik z dodatkiem alkoholu.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 861
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5867
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9693
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 321
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 861
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5867
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9693
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 321
Składniki
Zmieszaj skruszone ciastka z roztopionym masłem i wstaw do zamrażarki na 15 min. Ubijaj ser do uzyskania łagodnej konsystencji, dodaj cukier. Dodaj jajka i cukier waniliowy. Wymieszaj dobrze przed dodaniem następnych składników. Następnie dodaj mąkę, bitą śmietanę i Kahluę. To wszystko wlej na ciasteczkową podstawę. W osobnym kubku wymieszaj masło, kakao i jedną łyżkę Kahlua i wymieszaj. Wlej tą miksturę na wierzch ciasta. Rozsmaruj po powierzchni, a za pomocą wykałaczki stwórz dziwne wzory. Przykryj luźno folią aluminiową. Piecz na ok.180 stopniach tak aby pojemnik był zamoczony w gorącej wodzie. Potrzymaj ciasto przez pół godziny w piekarniku, do ochłodzenia. Wstaw do lodówki.