Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sernik z dodatkiem alkoholu.
Smaczna, idealna do kanapek mielonka zrobiona z mięsa wieprzowego w szynkowarze.
Odsłon: 263
Polecam dzisiaj kaszankę po normandzku, kaszanka bardzo smaczna, prosta w prz...
Odsłon: 1603
Dobrze mieć takie ciasteczka pod ręką, kiedy przyjdzie nam ochota na coś słod...
Odsłon: 592
Smaczna, idealna do kanapek mielonka zrobiona z mięsa wieprzowego w szynkowarze.
Odsłon: 263
Polecam dzisiaj kaszankę po normandzku, kaszanka bardzo smaczna, prosta w prz...
Odsłon: 1603
Dobrze mieć takie ciasteczka pod ręką, kiedy przyjdzie nam ochota na coś słod...
Odsłon: 592
Składniki
Zmieszaj skruszone ciastka z roztopionym masłem i wstaw do zamrażarki na 15 min. Ubijaj ser do uzyskania łagodnej konsystencji, dodaj cukier. Dodaj jajka i cukier waniliowy. Wymieszaj dobrze przed dodaniem następnych składników. Następnie dodaj mąkę, bitą śmietanę i Kahluę. To wszystko wlej na ciasteczkową podstawę. W osobnym kubku wymieszaj masło, kakao i jedną łyżkę Kahlua i wymieszaj. Wlej tą miksturę na wierzch ciasta. Rozsmaruj po powierzchni, a za pomocą wykałaczki stwórz dziwne wzory. Przykryj luźno folią aluminiową. Piecz na ok.180 stopniach tak aby pojemnik był zamoczony w gorącej wodzie. Potrzymaj ciasto przez pół godziny w piekarniku, do ochłodzenia. Wstaw do lodówki.