Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sernik z dodatkiem alkoholu.
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 62
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 780
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 77
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 62
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 780
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 77
Składniki
Zmieszaj skruszone ciastka z roztopionym masłem i wstaw do zamrażarki na 15 min. Ubijaj ser do uzyskania łagodnej konsystencji, dodaj cukier. Dodaj jajka i cukier waniliowy. Wymieszaj dobrze przed dodaniem następnych składników. Następnie dodaj mąkę, bitą śmietanę i Kahluę. To wszystko wlej na ciasteczkową podstawę. W osobnym kubku wymieszaj masło, kakao i jedną łyżkę Kahlua i wymieszaj. Wlej tą miksturę na wierzch ciasta. Rozsmaruj po powierzchni, a za pomocą wykałaczki stwórz dziwne wzory. Przykryj luźno folią aluminiową. Piecz na ok.180 stopniach tak aby pojemnik był zamoczony w gorącej wodzie. Potrzymaj ciasto przez pół godziny w piekarniku, do ochłodzenia. Wstaw do lodówki.