Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 207
Dodano: 09.09.2008
Odsłon: 66489
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Zmieszaj skruszone ciastka z roztopionym masłem i wstaw do zamrażarki na 15 min. Ubijaj ser do uzyskania łagodnej konsystencji, dodaj cukier. Dodaj jajka i cukier waniliowy. Wymieszaj dobrze przed dodaniem następnych składników. Następnie dodaj mąkę, bitą śmietanę i Kahluę. To wszystko wlej na ciasteczkową podstawę. W osobnym kubku wymieszaj masło, kakao i jedną łyżkę Kahlua i wymieszaj. Wlej tą miksturę na wierzch ciasta. Rozsmaruj po powierzchni, a za pomocą wykałaczki stwórz dziwne wzory. Przykryj luźno folią aluminiową. Piecz na ok.180 stopniach tak aby pojemnik był zamoczony w gorącej wodzie. Potrzymaj ciasto przez pół godziny w piekarniku, do ochłodzenia. Wstaw do lodówki.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

dzwoneczek22 09 czerwca 2013Zgłoś do usunięcia
wygląda fajnie i mam ochotę go zrobić tylko nie za bardzo rozumiem jak go zrobic o co chodzi z tym piekarnikiem i woda?moze ktos to juz rozpracowal i podzieli sie.0 Kto głosował? | Odpowiedz

maluszekk 21 maja 2013Zgłoś do usunięcia
Przepis ciekawy, szkoda że nie dopełniony, trzeba będzie pokombinować :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

mona1004 14 stycznia 2009Zgłoś do usunięcia
to znaczy brytwanka ma byc w wodzie a to wszystko razem w piekarniku bonie rozumiem6 Kto głosował? | Odpowiedz

Kookie 28 października 2008Zgłoś do usunięcia
Kahlua jest to likier kawowy10 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 04 października 2008Zgłoś do usunięcia
Kahlua, 1/4 szklanki-co to takiego?6 Kto głosował? | Odpowiedz