Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kajmak orzechowo-migdałowy"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7851
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 285
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3072
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 586
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7851
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 285
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3072
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 586
Składniki
Mąkę siekamy z margaryną, dodajemy proszek do pieczenia i 6 żółtek. Zagniatamy na jednolite ciasto, dzielimy na pół. Każdą część osobno podpiekamy przez 10 minut w temperaturze 200oC.
Z białek ubijamy pianę, dodając do niej najpierw cukier, potem mąkę ziemniaczaną. Na każdy z podpieczonych placków wykładamy połowę piany, posypujemy ją rozdrobnionymi orzechami włoskimi. Obydwa placki pieczemy ok. 15 minut na złoto.
Zamkniętą puszkę mleka zalewamy całkowicie wodą, gotujmy 3 godziny na małym ogniu, studzimy. Masło miksujemy, dodając stopniowo ostudzony kajmak z puszki. Pierwszy placek smarujemy połową masy kajmakowej, nakrywamy ją drugim plackiem ciasta. Lekko dociskamy, smarujemy drugą częścią masy i posypujemy płatkami migdałowymi.
Czas przygotowania: 200 minut. Cena jednej porcji: ok. 1,60 zł
Wartość odżywcza jednej porcji: 645 kcal. Białko: 17 g/Tłuszcz: 57 g/Węglowodany: 48 g.Źródło: Rewia