Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kajmakowowiec z cytrusową pianką"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10362
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5962
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5307
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12799
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4558
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10362
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5962
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5307
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12799
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4558
Składniki
Miód i margarynę razem rozpuść, wystudź. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i cukrem. Wbij jajka. Wlej miód z margaryną. Zagnieć ciasto. Rozwałkuj na dwa placki. Ułóż je na blachach wyłożonych pergaminem. Piecz po 20 min w 180 st. Wystudź.
Galaretkę rozpuść w 1/4 szkl. wrzątku, wystudź. Śmietanę ubij z cukrem waniliowym. Domieszaj galaretkę. Poczekaj, aż pianka zacznie tężeć. Przełóż nią placki. Odstaw na noc w chłodne miejsce. Następnego dnia posmaruj kajmakiem i posyp orzechami.Źródło: Tina