Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kajmakowowiec z cytrusową pianką"
Smaczny sernik śmietankowy do kawy. Przepis na dużą blaszkę, około 24x40cm. W...
Odsłon: 12263
Warto przygotować. Kotlety z mielonego mięsa z indyka, własnej roboty sos. Bu...
Odsłon: 223
To część naszego rodzinnego kulinarnego wyzwania — czy 9-letnia dziewczynka p...
Odsłon: 7405
Syrop dyniowy jest słodki, korzenny, pyszny i bardzo jesienno-zimowy, gdyż ni...
Odsłon: 665
Słyne w całej Portugali ciasteczka Pasteis de nata. Bardzo prostę i dobre.
Odsłon: 93
Smaczny sernik śmietankowy do kawy. Przepis na dużą blaszkę, około 24x40cm. W...
Odsłon: 12263
Warto przygotować. Kotlety z mielonego mięsa z indyka, własnej roboty sos. Bu...
Odsłon: 223
To część naszego rodzinnego kulinarnego wyzwania — czy 9-letnia dziewczynka p...
Odsłon: 7405
Syrop dyniowy jest słodki, korzenny, pyszny i bardzo jesienno-zimowy, gdyż ni...
Odsłon: 665
Słyne w całej Portugali ciasteczka Pasteis de nata. Bardzo prostę i dobre.
Odsłon: 93
Składniki
Miód i margarynę razem rozpuść, wystudź. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i cukrem. Wbij jajka. Wlej miód z margaryną. Zagnieć ciasto. Rozwałkuj na dwa placki. Ułóż je na blachach wyłożonych pergaminem. Piecz po 20 min w 180 st. Wystudź.
Galaretkę rozpuść w 1/4 szkl. wrzątku, wystudź. Śmietanę ubij z cukrem waniliowym. Domieszaj galaretkę. Poczekaj, aż pianka zacznie tężeć. Przełóż nią placki. Odstaw na noc w chłodne miejsce. Następnego dnia posmaruj kajmakiem i posyp orzechami.Źródło: Tina