Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kajmakowowiec z cytrusową pianką"
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1499
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 646
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1499
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 646
Składniki
Miód i margarynę razem rozpuść, wystudź. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i cukrem. Wbij jajka. Wlej miód z margaryną. Zagnieć ciasto. Rozwałkuj na dwa placki. Ułóż je na blachach wyłożonych pergaminem. Piecz po 20 min w 180 st. Wystudź.
Galaretkę rozpuść w 1/4 szkl. wrzątku, wystudź. Śmietanę ubij z cukrem waniliowym. Domieszaj galaretkę. Poczekaj, aż pianka zacznie tężeć. Przełóż nią placki. Odstaw na noc w chłodne miejsce. Następnego dnia posmaruj kajmakiem i posyp orzechami.Źródło: Tina