Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kajmakowowiec z cytrusową pianką"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 96
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1187
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 96
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1187
Składniki
Miód i margarynę razem rozpuść, wystudź. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i cukrem. Wbij jajka. Wlej miód z margaryną. Zagnieć ciasto. Rozwałkuj na dwa placki. Ułóż je na blachach wyłożonych pergaminem. Piecz po 20 min w 180 st. Wystudź.
Galaretkę rozpuść w 1/4 szkl. wrzątku, wystudź. Śmietanę ubij z cukrem waniliowym. Domieszaj galaretkę. Poczekaj, aż pianka zacznie tężeć. Przełóż nią placki. Odstaw na noc w chłodne miejsce. Następnego dnia posmaruj kajmakiem i posyp orzechami.Źródło: Tina