Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kajmakowowiec z cytrusową pianką"
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7629
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2742
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7629
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2742
Składniki
Miód i margarynę razem rozpuść, wystudź. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i cukrem. Wbij jajka. Wlej miód z margaryną. Zagnieć ciasto. Rozwałkuj na dwa placki. Ułóż je na blachach wyłożonych pergaminem. Piecz po 20 min w 180 st. Wystudź.
Galaretkę rozpuść w 1/4 szkl. wrzątku, wystudź. Śmietanę ubij z cukrem waniliowym. Domieszaj galaretkę. Poczekaj, aż pianka zacznie tężeć. Przełóż nią placki. Odstaw na noc w chłodne miejsce. Następnego dnia posmaruj kajmakiem i posyp orzechami.Źródło: Tina