Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kakaowiec w kratkę"
Puszyste kluseczki kładzione , podane na słodko to szybki obiad gotowy w kwad...
Odsłon: 882
Maj to miesiąc szparagów. Uwielbiam wiosnę między innymi dlatego, że obfituje...
Odsłon: 76
Puszyste kluseczki kładzione , podane na słodko to szybki obiad gotowy w kwad...
Odsłon: 882
Maj to miesiąc szparagów. Uwielbiam wiosnę między innymi dlatego, że obfituje...
Odsłon: 76
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem, cukrem wanilinowym i olejem. Dołożyć mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao. Przemieszać. Na koniec wmieszać letnie mleko. Blachę (30x40 cm) wysmarować tłuszczem i wysypać mąką. Na dnie rozsmarować przygotowane ciasto.
Twaróg wymieszać z żółtkami, cukrem pudrem i proszkiem budyniowym. Masą napełnić worek cukierniczy z końcówką-gwiazdką. Na wierzch ciasta w blasze wyciskać porcje kremu, tworząc kratkę. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piec około 40 minut.Źródło: Życie na gorąco
Przepisy Desery
Desery
Sernik Zebra Ewy Wachowicz
Desery
Tarta z rabarbarem zapieczonym w migdałowym kremie
Desery
Ciasto z serem i truskawkami
Desery
Ciasto rabarbarowe z truskawkami
Sernik Zebra Ewy Wachowicz
Dwukolorowy sernik zebra na spodzie z pokruszonych ciasteczek. Efektowny wypi...
Odsłon: 19
Tarta z rabarbarem zapieczonym w migdałowym kremie
Rabarbar jest popularnym składnikiem wiosennym, a przygotowanie tarty z jego...
Odsłon: 31