Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kakaowiec w kratkę"
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 121
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 288
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 121
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 288
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem, cukrem wanilinowym i olejem. Dołożyć mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao. Przemieszać. Na koniec wmieszać letnie mleko. Blachę (30x40 cm) wysmarować tłuszczem i wysypać mąką. Na dnie rozsmarować przygotowane ciasto.
Twaróg wymieszać z żółtkami, cukrem pudrem i proszkiem budyniowym. Masą napełnić worek cukierniczy z końcówką-gwiazdką. Na wierzch ciasta w blasze wyciskać porcje kremu, tworząc kratkę. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piec około 40 minut.Źródło: Życie na gorąco