Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kakaowiec w kratkę"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 354
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11142
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3834
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1322
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 354
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11142
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3834
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1322
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem, cukrem wanilinowym i olejem. Dołożyć mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao. Przemieszać. Na koniec wmieszać letnie mleko. Blachę (30x40 cm) wysmarować tłuszczem i wysypać mąką. Na dnie rozsmarować przygotowane ciasto.
Twaróg wymieszać z żółtkami, cukrem pudrem i proszkiem budyniowym. Masą napełnić worek cukierniczy z końcówką-gwiazdką. Na wierzch ciasta w blasze wyciskać porcje kremu, tworząc kratkę. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piec około 40 minut.Źródło: Życie na gorąco