Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kakaowiec z kremem"
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 474
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 9698
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13451
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2711
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 474
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 9698
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13451
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2711
Składniki
Margarynę rozpuść z cukrem, wsyp mąkę. Do zimnej masy dodaj resztę składników. Upiecz 2 ciemne placki. Ciasto jasne: ubij na sztywno białka, dodaj resztę składników. Upiecz biszkopt, wytnij w nim kółka.
Krem I: z mleka, cukru, mąki ugotuj budyń, zmiksuj z margaryną. Krem II: ubij jajka z cukrem. Stop czekoladę z kakao. Jajka oraz czekoladę utrzyj z masłem.
Na ciasto ciemne połóż: krem I (budyniowy) oraz biszkopt. W otwory wlej tężejącą galaretkę. Połóż krem II, nakryj ciemnym ciastem. Wstaw do lodówki.
<strong>Małgorzata Sopata z Rytra</strong>Źródło: Takie jest życie