Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kakaowiec z kremem"
Dzisiaj dla Was przepyszny i lekki krem czekoladowy, który idealnie sprawdzi...
Odsłon: 1989
Soczysta biała kiełbasa pieczona w cebuli i piwie. Cudownie smakuje podawana...
Odsłon: 168
Sałatka idealna na śniadanie lub lunch do pracy. Makaron z serem feta, pomido...
Odsłon: 59
Soczysta biała kiełbasa pieczona w cebuli i piwie. Cudownie smakuje podawana...
Odsłon: 168
Sałatka idealna na śniadanie lub lunch do pracy. Makaron z serem feta, pomido...
Odsłon: 59
Składniki
Margarynę rozpuść z cukrem, wsyp mąkę. Do zimnej masy dodaj resztę składników. Upiecz 2 ciemne placki. Ciasto jasne: ubij na sztywno białka, dodaj resztę składników. Upiecz biszkopt, wytnij w nim kółka.
Krem I: z mleka, cukru, mąki ugotuj budyń, zmiksuj z margaryną. Krem II: ubij jajka z cukrem. Stop czekoladę z kakao. Jajka oraz czekoladę utrzyj z masłem.
Na ciasto ciemne połóż: krem I (budyniowy) oraz biszkopt. W otwory wlej tężejącą galaretkę. Połóż krem II, nakryj ciemnym ciastem. Wstaw do lodówki.
<strong>Małgorzata Sopata z Rytra</strong>Źródło: Takie jest życie
Przepisy Desery
Desery
Babeczki wielkanocne
Desery
Mazurek z masą śmietanowo czekoladową
Desery
Mazurek z masą śmietanowo kajmakową
Desery
Sernik bez sera
Babeczki wielkanocne
Ekspresowe babeczki wielkanocne ze składników, które macie już w swojej kuchn...
Odsłon: 44
Mazurek z masą śmietanowo czekoladową
Mazurek to tradycyjne ciasto na Wielkanoc. Moja propozycja to pyszne, kruche...
Odsłon: 27