Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kakaowiec z kremem"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Margarynę rozpuść z cukrem, wsyp mąkę. Do zimnej masy dodaj resztę składników. Upiecz 2 ciemne placki. Ciasto jasne: ubij na sztywno białka, dodaj resztę składników. Upiecz biszkopt, wytnij w nim kółka.
Krem I: z mleka, cukru, mąki ugotuj budyń, zmiksuj z margaryną. Krem II: ubij jajka z cukrem. Stop czekoladę z kakao. Jajka oraz czekoladę utrzyj z masłem.
Na ciasto ciemne połóż: krem I (budyniowy) oraz biszkopt. W otwory wlej tężejącą galaretkę. Połóż krem II, nakryj ciemnym ciastem. Wstaw do lodówki.
<strong>Małgorzata Sopata z Rytra</strong>Źródło: Takie jest życie