Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karp w galarecie"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1660
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1447
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1455
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1613
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1660
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1447
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1455
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1613
Składniki
Cebulę posiekaj i zeszklij na maśle. Wymieszaj z filetami oraz bułką namoczoną w mleku i odciśniętą. Całość przepuść przez maszynkę, dodaj rodzynki, skórkę pomarańczową i żółtka. Przypraw solą i pierzem.
Wyłóż farsz na ściereczkę, zwiń i włóż do garnka z wrzącym bulionem. Dodaj przyprawę do ryb. Po 30 minutach gotowania wystudź i pokrój na 6 plastrów.
Dzwonka zalej litrem bulionu i zagotuj. Do przecedzonego wywaru dodaj białko, sok z cytryny i namoczoną żelatynę. Po chwili gotowania przecedź prze sito.
Porcje ryby ułóż na półmisku. W środek włóż plastry farszu i zalej tężejącą galaretą.Źródło: Kurier TV