Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karp w galarecie"
We śnie dzisiejszym z kolei, to znów przechadzałem się pośród obrazów tym raz...
Odsłon: 92
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 370
Placki cebulowe to ciekawy pomysł na nieznaną nikomu przekąskę imprezową. Są...
Odsłon: 1940
We śnie dzisiejszym z kolei, to znów przechadzałem się pośród obrazów tym raz...
Odsłon: 92
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 370
Placki cebulowe to ciekawy pomysł na nieznaną nikomu przekąskę imprezową. Są...
Odsłon: 1940
Składniki
Cebulę posiekaj i zeszklij na maśle. Wymieszaj z filetami oraz bułką namoczoną w mleku i odciśniętą. Całość przepuść przez maszynkę, dodaj rodzynki, skórkę pomarańczową i żółtka. Przypraw solą i pierzem.
Wyłóż farsz na ściereczkę, zwiń i włóż do garnka z wrzącym bulionem. Dodaj przyprawę do ryb. Po 30 minutach gotowania wystudź i pokrój na 6 plastrów.
Dzwonka zalej litrem bulionu i zagotuj. Do przecedzonego wywaru dodaj białko, sok z cytryny i namoczoną żelatynę. Po chwili gotowania przecedź prze sito.
Porcje ryby ułóż na półmisku. W środek włóż plastry farszu i zalej tężejącą galaretą.Źródło: Kurier TV