Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karp w galarecie"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10975
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4878
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1010
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9449
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1408
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10975
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4878
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1010
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9449
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1408
Składniki
Cebulę posiekaj i zeszklij na maśle. Wymieszaj z filetami oraz bułką namoczoną w mleku i odciśniętą. Całość przepuść przez maszynkę, dodaj rodzynki, skórkę pomarańczową i żółtka. Przypraw solą i pierzem.
Wyłóż farsz na ściereczkę, zwiń i włóż do garnka z wrzącym bulionem. Dodaj przyprawę do ryb. Po 30 minutach gotowania wystudź i pokrój na 6 plastrów.
Dzwonka zalej litrem bulionu i zagotuj. Do przecedzonego wywaru dodaj białko, sok z cytryny i namoczoną żelatynę. Po chwili gotowania przecedź prze sito.
Porcje ryby ułóż na półmisku. W środek włóż plastry farszu i zalej tężejącą galaretą.Źródło: Kurier TV