Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Składniki
Do garnka wlać wodę i dodać pół margaryny, gdy się już rozpuści wsypać mąkę i energicznie mieszać do uzyskania gładkiej masy. Odłożyć do wystygnięcia po czym dodać do tego 4 jajka i zmiksować mikserem. Podzielić na pół i upiec z tego dwa ciasta. Brytfankę wysmarować margaryną i powoli wykładać ciasto na blaszkę łyżką uważając żeby nie odrywało margaryny.
Krem: 250 ml mleka zagotować z cukrem, a do osobnego naczynia dać mąki, olejek i pozostałe 250 ml mleka, gdy mleko z cukrem zacznie się gotować wlać mleko z mąkami i mieszać aż zgęstnieje i wyjdzie nam z tego budyń. Odstawić do wystygnięcia Gdy budyń będzie zimny, ubić 1 margarynę i pół masła i dodawać po łyżce budyniu. Gotową masę wyłożyć na 1 ciasto i przykryć drugim. Na koniec posypać cukrem pudrem. Smacznego! :)