Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7861
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 288
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3090
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 590
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7861
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 288
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3090
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 590
Składniki
Jedno ciasto francuskie przenoszę na blachę o wymiarach 24 x 28 cm, wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do temperatury 200oC. Piekę na jasny złoty kolor. Podobnie postępuję z drugim ciastem. Odstawiam do wystygnięcia.
Budynie gotuję w litrze mleka z czterema łyżkami cukru. Lekko przestudzonym budyniem smaruję jeden placek ciasta, nakrywam drugim i delikatnie przyciskam. Posypuję cukrem pudrem, a kiedy karpatka jest zimna, wstawiam ją do lodówki i tam przechowuję.
Czas przygotowania: 40 minut. Cena porcji: około 0,20 zł.Źródło: Rewia