Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10026
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2651
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1789
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 674
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3888
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10026
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2651
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1789
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 674
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3888
Składniki
Jedno ciasto francuskie przenoszę na blachę o wymiarach 24 x 28 cm, wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do temperatury 200oC. Piekę na jasny złoty kolor. Podobnie postępuję z drugim ciastem. Odstawiam do wystygnięcia.
Budynie gotuję w litrze mleka z czterema łyżkami cukru. Lekko przestudzonym budyniem smaruję jeden placek ciasta, nakrywam drugim i delikatnie przyciskam. Posypuję cukrem pudrem, a kiedy karpatka jest zimna, wstawiam ją do lodówki i tam przechowuję.
Czas przygotowania: 40 minut. Cena porcji: około 0,20 zł.Źródło: Rewia