Do góry

Desery Przepis na:

Keks jabłkowy

Keks jabłkowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 443

Dodano:

Odsłon: 3489

Pyszne ciasto z nutą korzenną

Składniki

  • jabłka 6 szt
  • Cukier 3/4 szklanki
  • jajka 3 szt
  • mąka 2 szklanki
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • przyprawa korzenna 2 łyżeczki
  • mieszanka keksowa 100 g
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę, zasypujemy cukrem, dodajemy mieszankę keksową i mieszamy. Odkładamy w chłodne miejsce na jedną godzinę. Po upływie czasu dodajemy jajka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, przyprawę korzenną. Wszystko mieszamy drewnianą łyżką. Przekładamy do kwadratowej formy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 170 stopni i pieczemy 40 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń