Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Keks pachnący wanilią i rumem"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10932
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6270
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5392
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13217
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4964
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10932
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6270
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5392
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13217
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4964
Składniki
Bakalie skrop rumem, odstaw, by nim nasiąkły. Masło utrzyj z cukrem. Dodaj rdzeń wanilii. Ucieraj i kolejno wbijaj jajka. Mąkę przesiej z proszkiem.
Domieszaj porcjami do masy maślano-jajecznej. Namoczone bakalie (oprócz rodzynek) pokrój na kawałeczki. Dodaj do ciasta razem z żurawiną i skórką pomarańczową. Wymieszaj łyżką.
Foremkę wyłóż pergaminem. Nałóż ciasto. Wierzch wygładź. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 st.
Piecz godzinę. Wystudź. Oprósz cukrem pudrem.Źródło: Tina