Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Keks pachnący wanilią i rumem"
Dla tych, którzy nie przepadają za twardymi i zbyt słodkimi piernikami
Odsłon: 2852
Klasyczny, standardowy keks z mnóstwem kolorowych bakalii z dodatkiem rumu. K...
Odsłon: 1718
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 371
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 242
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 460
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 3241
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 371
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 242
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 460
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 3241
Składniki
Bakalie skrop rumem, odstaw, by nim nasiąkły. Masło utrzyj z cukrem. Dodaj rdzeń wanilii. Ucieraj i kolejno wbijaj jajka. Mąkę przesiej z proszkiem.
Domieszaj porcjami do masy maślano-jajecznej. Namoczone bakalie (oprócz rodzynek) pokrój na kawałeczki. Dodaj do ciasta razem z żurawiną i skórką pomarańczową. Wymieszaj łyżką.
Foremkę wyłóż pergaminem. Nałóż ciasto. Wierzch wygładź. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 st.
Piecz godzinę. Wystudź. Oprósz cukrem pudrem.Źródło: Tina
Przepisy Desery
Desery
Biszkopt z 4 jaj
Desery
Domowa chałwa
Desery
Ciasto Ferrero Rocher
Desery
Truskawki z bitą śmietaną
Biszkopt z 4 jaj
Przepis na klasyczny, jasny biszkopt z 4 jaj.
Odsłon: 91
Domowa chałwa
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 2135