Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kiełki - z czym smakują najlepiej?"
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 120
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1055
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 512
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 45
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 120
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1055
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 512
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 45
Składniki
Kiełki fasoli mung mają smak zbliżony do zielonego groszku. Działa ją odmładzająco i obniżają poziom cholesterolu. Są idealne do: duszonych warzyw i mięs z odrobiną sosu sojowego.
Kiełki soi są delikatne i chrupiące. Bogate w białko, wit. B1 oraz wielonienasycone kwasy tłuszczowe. Idealne do: dań z patelni, a także grillowanych oraz surowych warzyw.
Kiełki słonecznika - zawierają spore ilości minerałów: żelaza, magnezu i wapnia. Mają lekko orzechowy smak . Są idealne do: kanapek z serem, wędliną, pasztetem oraz do pomidorów.
Kiełki rzodkiewki mają ostry, pieprzny smak. Zawierają dużo wit. C oraz siarkę, która dobrze wpły wa na wygląd skóry. Są idealne do: dań na bazie jajek np. past jajecznych, kanapek i twarożków.Źródło: Naj