Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kisiel z malin po 9. miesiącu"
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2900
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 925
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1097
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 267
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2830
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2900
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 925
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1097
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 267
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2830
Składniki
Z paczki mrożonych malin odmierz 1/3 szklanki owoców.
Rozmrożone maliny wrzuć do 1/4 szklanki wrzątku, dodaj cukier, wymieszaj i gotuj przez kilka minut, a potem przetrzyj przez sito.
Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z pozostałą porcją wody i powoli dodawaj do przecieru.
Ciągle mieszając, doprowadź kisiel do wrzenia.
Przed podaniem przestudź deserek. Aby kisiel był bardziej sycący, możesz podać go z biszkoptem.Źródło: Mam dziecko