Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kisiel z żurawin"
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4148
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 330
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1141
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4148
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 330
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1141
Składniki
Mąkę ziemniaczaną rozmieszaj w szklance zimnej, przegotowanej wody. Umyte żurawiny przetrzyj przez sitko, wymieszaj z miodem i przypraw do smaku goździkami.
Pozostałe na sicie skórki przetartych żurawin zalej trzema szklankami wrzącej wody. Ugotuj, przecedź, dodaj do wcześniej przygotowanego przecieru żurawinowego. Wymieszaj, zagotuj.
Ciągle mieszając powoli wlewaj mąkę rozprowadzoną w wodzie. Kisiel gotuj przez chwilę na małym ogniu, ciągle mieszając. Następnie przelej do pucharków opłukanych zimną wodą, przestudź. Możesz udekorować gęstą kwaśną śmietaną.
Czas przygotowania: 30 minut 90 kcal/1 porcja
Koszt: do 18 złŹródło: Tele Tydzień