Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kisiel z żurawin"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 166
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15543
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 172
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 166
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15543
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 172
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Mąkę ziemniaczaną rozmieszaj w szklance zimnej, przegotowanej wody. Umyte żurawiny przetrzyj przez sitko, wymieszaj z miodem i przypraw do smaku goździkami.
Pozostałe na sicie skórki przetartych żurawin zalej trzema szklankami wrzącej wody. Ugotuj, przecedź, dodaj do wcześniej przygotowanego przecieru żurawinowego. Wymieszaj, zagotuj.
Ciągle mieszając powoli wlewaj mąkę rozprowadzoną w wodzie. Kisiel gotuj przez chwilę na małym ogniu, ciągle mieszając. Następnie przelej do pucharków opłukanych zimną wodą, przestudź. Możesz udekorować gęstą kwaśną śmietaną.
Czas przygotowania: 30 minut 90 kcal/1 porcja
Koszt: do 18 złŹródło: Tele Tydzień