Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kisiel z żurawin"
Lubicie rabarbar ? Ja go uwielbiam a zwłaszcza kompot z dodatkiem kisielu zaw...
Odsłon: 512
Domowy kisiel mleczny, który przygotujecie z zaledwie czterech prostych skład...
Odsłon: 961
Przepis dnia
Dziś mam dla Was orzeźwiającą propozycję dla miłośników słodkości – pyszny de...
Odsłon: 11674
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych z dodatkiem pieczarek oraz cebulki,...
Odsłon: 953
Plastry z karczku doprawione solą i ziołowym pieprzem duszone z cebulą i sele...
Odsłon: 22
Przepis dnia
Dziś mam dla Was orzeźwiającą propozycję dla miłośników słodkości – pyszny de...
Odsłon: 11674
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych z dodatkiem pieczarek oraz cebulki,...
Odsłon: 953
Plastry z karczku doprawione solą i ziołowym pieprzem duszone z cebulą i sele...
Odsłon: 22
Składniki
Mąkę ziemniaczaną rozmieszaj w szklance zimnej, przegotowanej wody. Umyte żurawiny przetrzyj przez sitko, wymieszaj z miodem i przypraw do smaku goździkami.
Pozostałe na sicie skórki przetartych żurawin zalej trzema szklankami wrzącej wody. Ugotuj, przecedź, dodaj do wcześniej przygotowanego przecieru żurawinowego. Wymieszaj, zagotuj.
Ciągle mieszając powoli wlewaj mąkę rozprowadzoną w wodzie. Kisiel gotuj przez chwilę na małym ogniu, ciągle mieszając. Następnie przelej do pucharków opłukanych zimną wodą, przestudź. Możesz udekorować gęstą kwaśną śmietaną.
Czas przygotowania: 30 minut 90 kcal/1 porcja
Koszt: do 18 złŹródło: Tele Tydzień
Przepisy Desery
Desery
Biszkopt japoński
Desery
Bułki drozdzowe z rabarbarem.
Desery
Najprostsze cake pops
Desery
Śmietanowiec z truskawkami
Biszkopt japoński
Ciasto Kasutera znane także jako Castella, to japoński biszkopt miodowy, niez...
Odsłon: 47694
Bułki drozdzowe z rabarbarem.
Nareszcie wyczekany przez cały rok rabarbar pojawia się w sklepach i na dział...
Odsłon: 311