Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo podzielne,pyszne,super się przechowują ,warto zrobić .
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3702
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3799
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 365
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 672
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3702
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3799
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 365
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 672
Składniki
Utrzeć jaja z cukrem na puch,dodawać powoli roztopioną i wystudzoną margarynę ,ucierać.Dodawać na przemian mąkę wymieszaną z proszkiem i mleko z rozpuszczonym miodem(mleko można lekko podgrzać by dobrze rozpuścił się miód,ale nie dodawać cieplego do ciasta,tylko wystudzone)Dobrze wymieszać .Ciasto wylać na kwadratową blachę,która jest standartowa we wszystkich piekarnikach,wyłożoną pergaminem.Piec w rozgrzanym piekarniku w 150-160*C ok.40 min.
Polewa:Połączyć wszystkie składniki polewy ,często mieszając gotować na malym ogniu ,aż zacznie gęstnieć.Trwa to ok.15 min.Polewę wystudzić(ja z garnkiem w,którym gotowałam polewę stawiam do zimnej wody i mieszam od czasu do czasu,aż wystygnie)
Wystudzone ciasto kroimy w kwadraty ,moczymy je w polewie ,a następnie obtaczamy w wiórkach kokosowych.Smacznego