Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo podzielne,pyszne,super się przechowują ,warto zrobić .
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 10271
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 2087
Ciasteczka te przygotowałam z przepisu Kulinarneprzygody oto link do przepisu...
Odsłon: 81
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 10271
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 2087
Ciasteczka te przygotowałam z przepisu Kulinarneprzygody oto link do przepisu...
Odsłon: 81
Składniki
Utrzeć jaja z cukrem na puch,dodawać powoli roztopioną i wystudzoną margarynę ,ucierać.Dodawać na przemian mąkę wymieszaną z proszkiem i mleko z rozpuszczonym miodem(mleko można lekko podgrzać by dobrze rozpuścił się miód,ale nie dodawać cieplego do ciasta,tylko wystudzone)Dobrze wymieszać .Ciasto wylać na kwadratową blachę,która jest standartowa we wszystkich piekarnikach,wyłożoną pergaminem.Piec w rozgrzanym piekarniku w 150-160*C ok.40 min.
Polewa:Połączyć wszystkie składniki polewy ,często mieszając gotować na malym ogniu ,aż zacznie gęstnieć.Trwa to ok.15 min.Polewę wystudzić(ja z garnkiem w,którym gotowałam polewę stawiam do zimnej wody i mieszam od czasu do czasu,aż wystygnie)
Wystudzone ciasto kroimy w kwadraty ,moczymy je w polewie ,a następnie obtaczamy w wiórkach kokosowych.Smacznego