Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo podzielne,pyszne,super się przechowują ,warto zrobić .
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 60
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 706
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 461
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 134
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 60
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 706
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 461
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 134
Składniki
Utrzeć jaja z cukrem na puch,dodawać powoli roztopioną i wystudzoną margarynę ,ucierać.Dodawać na przemian mąkę wymieszaną z proszkiem i mleko z rozpuszczonym miodem(mleko można lekko podgrzać by dobrze rozpuścił się miód,ale nie dodawać cieplego do ciasta,tylko wystudzone)Dobrze wymieszać .Ciasto wylać na kwadratową blachę,która jest standartowa we wszystkich piekarnikach,wyłożoną pergaminem.Piec w rozgrzanym piekarniku w 150-160*C ok.40 min.
Polewa:Połączyć wszystkie składniki polewy ,często mieszając gotować na malym ogniu ,aż zacznie gęstnieć.Trwa to ok.15 min.Polewę wystudzić(ja z garnkiem w,którym gotowałam polewę stawiam do zimnej wody i mieszam od czasu do czasu,aż wystygnie)
Wystudzone ciasto kroimy w kwadraty ,moczymy je w polewie ,a następnie obtaczamy w wiórkach kokosowych.Smacznego