Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3713
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2045
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5456
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5495
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3713
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2045
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5456
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5495
Składniki
Masło roztopić na wolnym ogniu tak, aby się nie gotowało ciągle mieszając dodajemy cukier i mieszamy do momentu aż cukier się rozpuści i powstanie jednolita masa. Następnie dodajemy mleko, a później wiórki. W osobnym pojemniku z białek ubijamy sztywna pianę, do której na koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną.
Gdy masa kokosowa ostygnie należy delikatnie wymieszać ja z białkami i delikatnie wykładać na blachę wyłożoną wcześniej papierem do pieczenia. Piec 13-15 min w 180 stopniach.