Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 880
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2753
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3246
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 880
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2753
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3246
Składniki
Masło roztopić na wolnym ogniu tak, aby się nie gotowało ciągle mieszając dodajemy cukier i mieszamy do momentu aż cukier się rozpuści i powstanie jednolita masa. Następnie dodajemy mleko, a później wiórki. W osobnym pojemniku z białek ubijamy sztywna pianę, do której na koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną.
Gdy masa kokosowa ostygnie należy delikatnie wymieszać ja z białkami i delikatnie wykładać na blachę wyłożoną wcześniej papierem do pieczenia. Piec 13-15 min w 180 stopniach.